latinica | ћирилица

 

pisKONKURS ZA UČENIKE SREDNjIH ŠKOLA
TAKMIČENjE IZ KNjIŽEVNOSTI (najuspešniji pismeni zadaci)
Predložene teme su u indirektnoj vezi sa velikim godišnjicama u našoj kulturi: rad Svetog Save, izvođenje prve predstave u Narodnom pozorištu u Beogradu, kao i 65 godina od prvog izdanja „Proklete avlije” Ive Andrića (1954). Poslednja predložena tema trebalo bi da pokaže da čitanje i ljubav prema knjizi nisu zapali u krizu!

Takmičenje obuhvata izradu drugog školskog pismenog zadatka na jednu od sledećih tema:

Udruženje vojvođanskih učitelja i Centar za informisanje i stručno usavršavanje pozivaju sve osnovne škole sa teritorije Republike Srbije da učestvuju na Festivalu lutkarstva osnovnih škola koji se nalazi i u Kalendaru smotri i takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS. Ovo je 21. po redu FLUOŠ.

U Domu učenika u Čačku 20. novembra 2013. godine u 17 časova održaće se Vitezfest posvećen Njegošu. Vitezov pesnički karavan predvode Dobrica Erić, Ljubomir Ćorilić, Nedeljko Popadić, Rade Đergović i Mila Mutavdžić, a ko još učestvuje možete da pogledate ovde.

Matična biblioteka - Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis", osim niza projekata i javnih radova usmerenih ka negovanju čitalačke kulture učenika, posebno onih u izdvojenim odeljenjima (npr. "Bibliobus", "Inkluzija knjigom", gostovanja pisaca i pesnika za decu u školskim bibliotekama i sl.), pruža kontinuiranu stručnu podršku unapređivanju programa rada školskih biblioteka i razvijanju profesionalnih kompetencija školskih bibliotekara. I ovog decembra, Gradska biblioteka vas poziva da učestvujete na seminaru namenjenom školskim bibliotekarima,  koji će biti organizovan 8. decembra 2012. godine u Svečanoj učionici br. 19 u Gimnaziji u Čačku, od 10.00 do 16.00 časova.
Društvo "Sveti Sava", kao najstarije aktivno udruženje građana u Srbiji koje se bavi prosvetnim, kulturnim i humanitarnim radom, organizuje Svetosavski književni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore. Ovo društvo je za svoj vekovni rad (125 godina) prošle godine odlikovano Ordenom Svetog Save.  Konkursi će biti objavljeni i u "Prosvetnom pregledu". Nagrade će biti dodeljene na svečanosti u Ruskom domu u Beogradu, o Savindanu, na slavi Društva. Detaljnije informacije o radu Društva možete da vidite na adresi: www.sveti-sava.org.rs.
Ovde otvorite tekst konkursa: Svetosavski književni konkurs.
 
ZAVOD ZA UNAPREĐIVANJE OBRAZOVANJA I VASPITANJA
u saradnji sa Majkrosoftom (Microsoft) raspisuje NAGRADNI KONKURS za osnovne i srednje škole
„KREATIVNA ŠKOLA 2012/2013." koji možete da pogledate ovde.
Fond za zaštitu životne sredine, uz podršku Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije, svim đacima prvacima upisanim školske 2011/2012. godine pokloniće po jedan primerak edukativnog izdanja pod naslovom Moj ekološki atlas, objavljen sa preporukom Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije br. 610-02-00178/2011 od 11.07.2011. god.
Poklon izdanje Moj ekološki atlas biće distribuirano svim osnovnim školama u periodu od 10. do 30. decembra 2011. godine posredstvom JP PTT Srbije.
Zahvaljujući saradnji sa međunarodnom neprofitnom organizacijom AFS Intercultural Programs,   dvadeset učenika i dva nastavnika Gimnazije iz Ivanjice otputovaće u Italiju, na studijsko putovanje.  Kako nas je  obavestio  direktor škole mr Duško Parezanović,  učenici i nastavnici će posetiti Moliterno, u periodu od 10. do 20. decembra 2011. godine.
Planirane su posete školi koja je domaćin, brojni obilasci, kulturne, društvene i sportske aktivnosti. Približno 11 000 mladih iz preko 50 zemalja svake godine učestvuje u AFS programima razmene.
AFS organizacije evropskih zemalja udružene su u Evropsku federaciju za intekulturno učenje (EFIL).
 
Društvo za srpski jezik i književnost Srbije organizuje takmičenje iz književnosti učenika srednjih škola u školskoj 2011/2012. godini. Ovogodišnje takmičenje posvećeno je obeležavanju važnih datuma: 200-godišnjici smrti Dositeja Obradovića, 160-godišnjici rođenja Laze Lazarevića, 50-godišnjici dodele Nobeleove nagrade Ivi Andriću.
 
Takmičenje se sastoji u izradi drugog školskoj pismenog zadatka na jednu od sledećih tema:
 Ukoliko niste u mogućosti da pratite programe stručnog usavršavanja koji bi vas osnažili u primeni savremenih oblika, tehnika i metoda rada, toplo vam preporučujemo

Ko je na mreži: 577 gostiju i nema prijavljenih članova