Štampa
Pogodaka: 2932
Распевано пролеће
 

OŠ "Ratko Mitrović" iz Čačka i Muzički centar Pančevo organizuju 15. festival muzike za decu "Raspevano proleće Srbije". Festival će se održati u Domu kulture u Čačku, 10. maja 2016. godine, u 19.00 časova. Ovaj dečji muzički festival se po prvi put organizuje u Čačku, zahvaljujući inicijativi kolektiva OŠ "Ratko Mitrović".

Na festivalu će nastupati solisti iz 14 škola (23 izvođača), hor Muzičke škole "Dr Vojislav Vučković" iz Čačka,  orkestar iz Pančeva, pesnik Tode Nikoletić sa prijateljem klovnom, koji se zove Arsa s Marsa, i Baletski studio Doma kulture.

 

 

U program su se uključile sledeće škole sa teritorije Moravičkog okruga:

  1. OŠ "Dr Dragiša Mišović",
  2. OŠ "Božo Tomić",
  3. OŠ "Sveti đakon Avakum",
  4. OŠ "Vladislav Petković Dis",
  5. OŠ "Sveti Sava",
  6. OŠ "Milica Pavlović",
  7. Muzička škola "Dr Vojisalv Vučković",
  8. OŠ "Tanasko Rajić",
  9. OŠ "Stepa Stepanović",
  10. OŠ "22. decembar",
  11. OŠ "Ivo Andrić",
  12. OŠ "Milenko Kušić"
  13. OŠ"Kirilo Savić",
  14. OŠ "Ratko Mitrović" škola-domaćin,.

Predlog prof. Rade Martinović da se  Festival organizuje i u Čačku podržao je  direktor  škole Đuro Ceranić,  čime je OŠ "Ratko Mitrović" postala nosilac i organizator Festivala uz podršku grada Čačka.

Direktor ovog  festivala na nivou Srbije je Boris Matijević, a u Čačku Rada Martinović, dok je režija programa pripala Anđeli Šutić, učenici  IV razreda Gimanazije. Pomoć u realizaciji Festivala  pružaju i  mladi aktivisti  iz Kancelarije za mlade.

,