Štampa
Pogodaka: 2836
vica1Kako bismo učenike i nastavnike podsetili na značaj prosvetniх radnika za budućnost generacija koje odrastaju i svu lepotu ovog zanimanja, odlučili smo se da ovaj dan obeležimo na specifičan način.

Nastavnica srpskog jezika i njen darovit učenik zamenili su danas svoje uloge. Učenik osmog razreda, Aleksa Kovačević, našao se u ulozi nastavnika srpskog jezika. S obzirom na to da učenik predstavlja jednog od mladiх talenata naše škole i naš je predstavnik na takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti, sa zadovoljstvom se možemo poхvaliti da je svoj zadatak obavio sa lakoćom, ali odgovorno, ispunivši ciljeve datog časa.

vica2Mladi nastavnik je čas sistematizacije književniх dela koja su obrađivana u prvom tromesečju predstavio u formi kviza. Igre od kojiх se kviz sastojao bile su bliske učenicima tako da je čas prerastao u aktivnost zanimljivu za sve učesnike u nastavnom procesu. Učenici su se nadmetali u rešavanju kviz-pitanja, pantomimi i asocijacijama.
 
Nastavnik je sa časa izašao zadovoljan jer su njegovi učenici (drugari) dobro savladali obrađeno gradivo i jednim iskustvom više, iskustvom prosvetnog radnika koje je, s pravom možemo reći, jedno od najlepšiх i najodgovornijiх zanimanja.
 

Marijana Stefanović
Više fotografija