libraryMatična služba Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ nastavlja grupnu obuku školskih bibliotekara Moravičkog okruga, započetu 2. novembra 2017. godine. Drugi deo seminara „Savremene školske biblioteke u Mreži biblioteka Srbije i stručni bibliotečki poslovi“, biće održan u subotu, 2. decembra 2017. u Regionalnom centru u Čačku, sa početkom u 10.30. Teme će biti: detaljan postupak revizije knjižnog fonda i ispravno popunjavanje anketa o bibliotečkom poslovanju, koje škole dostavljaju početkom svake kalendarske godine, i značaj validnih podataka o stanju u školskim bibliotekama Moravičkog okruga, u bazi podataka MBS. Osim vežbanja na praktičnim primerima, polaznici će biti u prilici da postavljaju pitanja u vezi sa svim stručnim poslovima (a ne samo navedenim), kako bi se razrešile nedoumice i problemi koji se javljaju u svakodnevnom poslu u najvećem broju školskih biblioteka.

Seminar je besplatan, a njegovo trajanje će biti usklađeno sa potrebama učesnika  za informacijama, diskusijama i pitanjima.

Pozivamo sve školske bibliotekare sa teritorije Moravičkog okruga da prisustvuju seminaru, bez obzira kolikim delom radnog vremena su raspoređeni na bibliotečke poslove, da se informišu o njihovim osnovama i da ravnopravno, odgovorno i kolegijalno prihvate svoj deo obaveza u školskoj biblioteci.
Molimo Vas da se što pre prijavite, radi pripreme materijala i planiranja mesta.
Osoba za kontakt: Dubravka Ilić, imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., mobilni broj: 064-332-18-56.