Štampa
Pogodaka: 3587

izdavacki poduhvatStručni žiri Šestog sajma ove godine je prvi put do odluke o najuspešnijim izdanjima došao na osnovu precizno definisanih kriterijuma vrednovanja, koje je pripremila Danijela Kovačević Mikić, prosvetni savetnik, a koje će u narednom periodu biti dostavljene školskim timovima radi unapređivanja. Svrha izbora najuspešnijih izdanja nije takmičenje radi takmičenja, već zajedničko unapređivanje kvaliteta rada u svim oblastima - stoga verujemo da će napomene članova žirija, date na bodovnim listama, biti dragocena podrška u daljem unapređivanju kvaliteta školskih izdanja. Početkom naredne školske godine biće održana radionica na kojoj će se detaljno analizirati kvalitet svih takmičarskih izdanja, na osnovu mišljenja članova žirija, koji su veoma posvećeno i detaljno proučavali izdanja i bodovali ih na osnovu postavljenih kriterijuma vrednovanja, na čemu im dugujemo posebnu zahvalnost. Za ovu aktivnost, članovi žirija će dobiti potvrdu i za sate stručnog usavršavanja u nadležnosti ustanove, ali i za portfolio profesionalnog razvoja u smislu iniciranja i učestvovanja u podizanju kvaliteta pedagoške prakse.

Članovi žirija za izbor najboljih listova i publikacija specijalne namene ove godine su se dobrovoljno prijavljivali Školskoj upravi Čačak, a to su bili:

 

  1. Marijana Stefanović, prof. srpskog jezika i književnosti, OŠ „Marko Pajić” iz Viče,
  2. Jovana Topalović, prof. srpskog jezika i književnosti, OŠ „Filip Filipović” iz Čačka,
  3. Sanja Milić, prof. srpskog jezika i književnosti, OŠ „Sveti Sava” iz Čačka,
  4. Bojana Nikšić, prof. srpskog jezika i književnosti, OŠ „Milica Pavlović” iz Čačka,
  5. Marija Ćalović, prof. srpskog jezika i književnosti, OŠ „Sveti Sava” iz Čačka i
  6. Sanela Mitrović, prof. fizike, OŠ „Vučić Veličković” iz Međurečja.

O izdavačkom poduhvatu godine odlučivali su zaposleni u ŠU Čačak i RC Čačak.

Najuspešniju sajamsku promociju odabraće učesnici Sajma glasanjem tokom održavanja ovog sajma, a svi nastavnici koji budu prisutni na Sajmu dobiće potvrde o stručnom usavršavanju u nadležnosti ustanove.

Na osnovu bodovne liste koju možete da pogledate na kraju ovog članka,  najuspešnija izdanja Šestog sajma (pred)školskog izdavaštva su:

PU – „Dečje carstvo”, PU „Naša radost”, Lučani

OŠ - „Vukovac”, OŠ „Vuk Karadžić”, Čačak

SŠ – „Gimnazion”, Gimnazija, Čačak

„Školski dani”, OŠ „Goračići”, Goračići

„Ekološki list”, OŠ „Tanasko Rajić”, Čačak

180 godina Osnovne škole u Ivanjici, OŠ „Milinko Kušić”, Ivanjica

Organizatori su odlučili da ovim nagradama dodaju i posebne pohvale i to publikaciji „Bresnik”, kao najuspešnijoj publikaciji specijalne namene Petog sajma izdavaštva MO (naknadno, budući da tokom Petog sajma nije bila uspostavljena ova takmičarska kategorija), PU „Gimnazion” iz Čačka za negovanje poezije za decu autorskom pesničkom knjigom „Dok anđeli pevaju" i „Dvogledu” SŠ „Dragačevo” budući da je uz „Gimnazion” jedini list srednjih škola.

Takođe, zahvalnica će  na Sajmu biti dodeljena gostima iz Kraljeva, dok će donatorima biti prosleđena naknadno (a donatori su, da podsetimo: IP „Eduka" iz Beograda, IK „Pčelica", „Povelja" i NB „Stefan Prvovenčani” iz Kraljeva i prof. dr  S. Marković kao istaknuti pojedinac).

Više o gostima Sajma, OŠ „Jovo Kursula" iz Kraljeva i listu „Polet", pročitajte ovde.

Prilozi: