monograOsnovna škola „Milan Blagojević“ iz Lučana, ove godine obeleževa 120 godina rada. Ovim povodom, 25. novembra 2019. godine u Domu kulture u Lučanima priređena je priredba na kojoj su učenici imali mogućnost da se predstave najrazličitijim talentima.

U holu Doma priređena je izložba plakata akcije „Sačuvajmo ćirilicu“, kao i radova nastalih na časovima likovne sekcije.

Organizovana je humanitarno-prodajna izložba svezaka napravljenih od recikliranog papira sa dizajniranim koricama koje nose poruku da treba pisati ćirilicom.

 blllPromovisan je novi broj školskog lista koji izlazi svake godine uoči proslave Dana škole.

Dana 2. decembra, u prepodnevnim časovima, podignuta je zastava u dvorištu škole uz horsko izvođenje himne. Istog dana, u prostorijama škole sa početkom od 18.00 časova promovisana je monografija koja je napisana povodom proslave 120 godina rada ove ustanove, a čiji je autor Nevena Lončarević. Na promociji su se, osim autora, gostima obratili pisac Milan Ružić i direktorka škole, gospođa Radojka Đorđević. Istaknuta je važnost ove knjige kao dokumenta koji čuva sve važne datume od samog osnivanja škole. Autor je na 800 strana posvetio po nekoliko redova svim zaposlenima, pomenuo sve učenike i posebno istakao priznanja i nagrade.