Štampa
Pogodaka: 1727
srdjanKošarkaška ekipa OŠ „Vuk Karadžić“ osvojila je prvo mesto na državnom prvenstvu Srbije u kategoriji osnovnih škola. Ovaj fantastičan uspeh, ekipi je obezbedio učešće na Svetskom prvenstvu osnovaca koje će se u martu sledeće godine održati u  Zadru.
Dečaci su u borbi do finala savladali vršnjake iz Zemuna, Niša i Kosovske Mitrovice, dok su u finalu bili bolji od Novog Beograda savladavši ih rezultatom 38 : 32. 
Do republičkog prvenstva koje je održano u Karatašu kod Kladova, stigli su osvojivši prvo mesto na opštinskom i okružnom takmičenju, a zatim i na međuokružnom takmičenju koje je održano u Kragujevcu.
U Kladovu su se borili u konkurenciji osam najboljih škola. 20191212 200002Za šampione Srbije u konkurenciji osnovnih škola, igrali su: Pavle Nikolić, Veljko Čarapić, Nikola Petrov, Luka Bojović, Ognjen Jelić, Danilo Radivojević, Veljko Ristanović, David Sekulić, Petar Azanjac i Matija Perović. 
Prema rečima trenera koji je vodio dečake, profesora fizičkog vaspitanja Srđana Parezanovića, reč je o sjajnoj deci i odličnim sportistima koji su predstavljali školu i grad na najbolji način, dokazujući još jednom da je Čačak zaista grad košarke.