nenaslovljeni dizajn 1 5Centralizovano onlajn prijavljivanje učenika za prijemne ispite  za upis u specijalizovane gimnazije i umetničke škole, osim za sportska odeljenja za školsku 2020/2021. godine počinje u ponedeljak, 18. maja i traje do četvrtka, 21. maja 2020. godine, od 8 do 20 časova.

Prijava i predaja dokumentacije za Sportsku gimnaziju u Beogradu i u školama koje imaju odeljenja učenika sa posebnim sposobnostima za sport biće 8. i 9. juna 2020 godine, od 8 do 16 časova.

Prijemni ispiti za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku biće održani 8. i 9. juna u 10 časova.

Prijemni ispit u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu i matematičkim odeljenjima u školama u Srbiji održaće se u utorak, 9. juna u 10 časova.

Prijemni ispiti u baletskim školama biće od  nedelje, 7. do 9. juna u 10 časova.

Učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku i učenici sa posebnim sposobnostima za fiziku polagaće prijemni ispit u sredu, 10. juna od 10 do 12 (računarstvo i matematika) i od 14 do 16 časova (fizika).

Istog dana, u 12 časova održava se i prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti.

Prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za istoriju i geografiju biće održan u četvrtak, 11. juna. Od 10 do 12 časova polagaće se istorija, dok će se od 14 do 16 časova polagati geografija.

Prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju će biti u petak, 12. juna, biologija od 10 do 12 časova, a hemija od 14 do 16 časova.

U petak, 12. juna i subotu 13. juna sa početkom u 10 časova biće održani prijemni ispiti u filološkim gimnazijama i filološkim odeljenjima.

Prijemni ispit u muzičkim školama biće od 12. do 14. juna sa početkom u 8 časova.

U umetničkim školama likovne oblasti, prijemni ispiti biće održani od petka, 12. juna do nedelje, 14. juna sa početkom od 8 časova.

Preliminarni rezultati prijemnih ispita biće objavljeni do utorka 16, juna. Učenici će moći da podnesu eventualne žalbe na rezultate prijemnih ispita istog dana od 10 do 16 časova.

Končani rezultati prijemnog ispita u matematičkim, filološkim, odeljenjima za fiziku, biologiju i hemiju, računarstvo i informatiku i za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku biće objavljeni do srede, 17. juna.

Provera sklonosti za upis učenika u 7. razredu za program osnovnog obrazovanja učenika obdarenih za matematiku je u subotu, 27. juna u 10 časova, kao i provera kompetencija za dvojezičnu nastavu osnovnog obrazovanja.

Dodatne informacije na http://www.mpn.gov.rs/polaganje-prijemnih-ispita-za-upis-u-specijalizovane-srednje-skole-i-odeljenja/