Štampa
Pogodaka: 1062

folklorObjavljujemo obaveštenje pristiglo iz OOŠ „Sreten Lazarević” iz Prilika.

U petak 16. oktobra sa početkom u 17.00 časova u sportskoj sali u Prilikama, održaće se prvi festivalski dan XV Festivala dečijeg folklora „Svetlost na brežuljku”.

Zbog poznate epidemiološke situacije Festival će biti organizovan u drugačijoj formi od ranijih, ali sa istim ciljevima i u istom duhu. Ovogodišnji, jubilarni, Festival organizovaće se tokom meseca oktobra, kroz više festivalskih dana i imaće sadržaje prilagođene sadašnjim uslovima.

 

U sutrašnjem programu predstaviće se gosti iz Užica, Folklorni ansambl „ERA” sa svojim programom, kao i bivši učenici priličke škole škole, a sad izuzetni instrumentalisti – Nikola Spasojević, harmonika, Luka Đonović, frula i Igor Pejović, violina. Sadašnji učenici priličke škole predstaviće se izvornom pesmom i prigodnim stihovima.

U narednim danima u okviru festivala biće održane tribine, radionice, predavanja sa učešćem eminentnih predavača i stručnjaka iz oblasti folklora i očuvanja tradicije srpskog naroda. U planu su i izložbe narodne nošnje gde će biti eksponata iz svih krajeva Srbije i fotografija sa ranijih festivala.

Organizator i domaćin Festivala OŠ „Sreten Lazarević” iz Prilika vas poziva da prisustvujete svečanom otvaranju Festivala. Dođite da zajedno čuvamo tradiciju i kulturno nasleđe našeg kraja, ali i da upoznamo i neke nove krajeve Srbije.