Štampa
Pogodaka: 415

dusicasavic4U ovom članku objavljivaćemo primere iz škola, ukoliko nam se bude javio veći broj škola na temu Evropske nedelje sporta. Kako naš sajt nema mogućnosti objavljivanja većeg broja fotografija, kod svakog izveštaja navešćemo i link ka školskom sajtu. 

Prvi izveštaj stigao nam je iz OŠ „Milinko Kušić" u Ivanjici, od pedagoškog savetnika / prof. razredne nastave Dušice Savić.  Pročitajte izveštaj, sa vrlo rečitim fotografijama: OVDE.

Drugi  kratak izveštaj: Vežbam u zdravom okruženju / Tehnička škola, Ivanjica

2. Evropska nedelja sporta u Srbiji održana je od 23, do 30. septembra 2022. godine.
Evropska nedelja sporta održana je osmi put, a u Srbiji peti put zaredom u koordinaciji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta.


U petak, 30. septembra 2022. godine, obeležen je Evropski školski sportski dan i u Tehničkoj školi u Ivanjici. Glavni cilj ove aktivnosti je promocija fizičke aktivnosti na međunarodnom nivou i uključivanje što većeg broja dece i mladih u proces fizičkog vežbanja.

Кao odgovor na odabranu temu Vežbam u zdravom okruženju, nastavnici Jasmina Mićić i Vladimir Bošković organizovali su čas fizičkog vaspitanja u gradskom parku. Času su prisustvovali učenci III3 odeljenja, a kao gosti pridružili su im se korisnici Dnevnog centra Sunce.
Nizale su se aktivnosti takmičarskog karaktera, igre loptom, hokej, frizbi, a učenici su bili motivisani za rad i dobro raspoloženi. 

LInk ka školskom sajtu: https://tehnickaivanjica.edu.rs/