zeleznica 2Železnički muzej iz Beograda poziva zainteresovane predškolce i školarce da učestvuju na 34. likovnom konkursu „Železnica očima dece 2017" i dalje pod motom da je železnica jedan od simbola ljudskih veza, saradnje i prijateljstva. Organizatori smatraju da treba inspirisati i sačuvati bar deo dečjih misli vezanih za  doživljaj pruge, vozova i ljudi na železnici.

Iz dopisa izdvajamo:


Moramo sa zadovoljstvom istaći da je 33. likovni konkurs „Železnica očima dece 2016" prevazišao sva naša očekivanja. Prispelo je 7 231 radova iz 415 osnovnih škola i radionica, 128 predškolskih ustanova, vrtića i zabavišta. I ove godine pristigli su radovi dece iz 7 specijalnih osnovnih škola.
Pozivamo Vas da učestvujete i na ovogodišnjem 34. konkursu i najbolje radove dostavite Železničkom muzeju najkasnije do 20. novembra 2017. godine.
U prilogu dostavljamo propozicije Likovnog konkursa „Železnica očima dece".
Koristimo priliku da Vam preporučimo saradnju sa Železničkim muzejom.
Za sve informacije možete se obratiti na
• telefon: 011/3610-334
• imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

PROPOZICIJE KONKURSA:
Naziv Konkursa:
• 34. LIKOVNI KONKURS „ŽELEZNICA OČIMA DECE 2017"
Organizatori:
• „Železnice Srbije“ a.d.
• Železnički muzej
Uslovi Konkursa:
1. Na Konkursu mogu da učestvuju isključivo radovi dece uzrasta do 14 godina.
2. Molimo likovne pedagoge da se pridržavaju pravila konkursa i izaberu i dostave najviše do 10 najboljih radova u predviđenom roku.
3. Radovi treba da budu urađeni na papiru do veličine bloka br. 5 (radove ne treba dodatno opremati).
4. Na svaki dostavljeni rad na poleđini obavezno napisati podatke: ime i prezime autora, razred i odeljenje (godinu rođenja za predškolsku decu), naziv škole, mesto, adresu, telefon, imejl škole i ime i prezime likovnog pedagoga.
5. Dostavljeni radovi se ne vraćaju.
6. Železnički muzej u Beogradu preuzima sva autorska prava na svim prispelim radovima i može ih koristiti u okviru realizacije Konkursa plakat, katalog, pozivnica...
Dostavljanje radova: konkursne radove treba dostaviti organizatorima najkasnije do 20. novembra 2017. godine na adresu:
• ŽELEZNIČKI MUZEJ
ZA KONKURS
11000 BEOGRAD, Nemanjina 6
Rezultati konkursa:
• Žiri 34. likovnog konkursa pregledaće sve prispele radove i odabrati najbolje. Samo autori najboljih radova biće blagovremeno obavešteni telefonom.
Svi ostali učesnici informacije mogu dobiti na telefon 011/3610-334.
Izlaganje radova sa Konkursa:
• Odabrani radovi sa ovogodišnjeg Konkursa biće izloženi u Galeriji Železničkog muzeja u Beogradu od 15. decembra 2017. godine.
OVO JE UJEDNO I POZIV ZA OTVARANjE IZLOŽBE
U PETAK 15. DECEMBRA 2017. GODINE U 12.00 ČASOVA.
Informacije: Železnički muzej u Beogradu, Nemanjina 6, Telefon: 011/3610-334, veb-strana: www.zeleznicesrbije.com/zeleznica-ocima-dece-2017/, imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.