Štampa
Pogodaka: 2849

нт 2U Osnovnoj školi „Ratko Mitrović“ 24. oktobra sa početkom u 17 č. održan je javni čas pod nazivom „Hoću da studiram tehniku“ povodom obeležavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle, jednog od najvećih svetskih naučnika.
Učitelji i nastavnici ove škole želeli su ovom priredbom da podsete svoje učenike ko je bio Tesla, kako je izgledao njegov život od ranog detinjstva i da prikažu lepotu njegovog stvaralačkog sveta. Tesla je kao mali bio veoma radoznalo dete i interesovale su ga mnoge neobične pojave u prirodi. Već je u tom periodu razvijao mnoge ideje i pravio planove u svojoj glavi, koje je kasnije, kada je odrastao i otišao u Ameriku, sproveo u delo. Od malih nogu znao je čime će se baviti i bio je uporan da to i ostvari. Ono što treba napomenuti jeste da je svaki Teslin izum bio podređen očuvanju životne sredine.


Učenici su bili veoma zainteresovani za temu nauke i lik Nikole Tesle. Rado su se odazvali pozivu svojih učitelja i nastavnika da učestvuju u obeležavanju ovog velikog jubileja, neki kroz aktivno učešće u predstavi, a neki kroz praćenje predstave iz gledališta.
Cilj predstave bio je da se mlađi učenici upoznaju sa Teslom pre njihovog susreta u starijim razredima, a starijim učenicima da se Tesla prikaže ne samo kao naučnik, već i kao običan čovek.
Teslin primer ostaje kao podsticaj svima da ovaj svet učine savršenijima i lepšim mestom.
Do nekog novog druženja pozdravlja vas vesela glumačka družina sa svojim učiteljima i nastavnicima!

Prilog pripremila: Anica Gavrilović, nastavnik srpskog jezika u OŠ „Ratko Mitrović" iz Čačka