preljina dans suma 1 696x391Međunarodni dan šuma, 21. mart, OŠ “Preljina“ obeležila je organizovanjem akcije edukativnog karaktera u školskom dvorištu i na Gradskom trgu zajedno sa Pokretom gorana za zaštitu životne sredine.

U školskom dvorištu, na dan posvećen šumama, učenici su simbolično zasadili stabala četinara da štite i unaprede zelene površine školskog dvorišta. Time su obeležili početak aktivnosti uređenja školskog dvorišta i realizaciju planiranih projektnih aktivnosti.

preljina dans suma 3 696x391Zahvaljujući ovom uvodu, ali i dobrom predznanju o zaštićenoj šumi u svom okruženju koje su đaci ovom prilikom pokazali, brzo se došlo do pobednika u asocijacijama, provera znanja o šumama, koji su za uspešno učešće nagrađeni majcama, slatkišima i bedževima.

Ovom prilikom, povodom Dana šuma, svi zaposleni i učenici naše škole, su nosili bedžnjve, čime smo ukazali na značaj zelenih oaza kao što je naše školsko dvorište za opstanak biološke raznovrsnosti, divljeg sveta u urbanim uslovima, i očuvanje životne sredine i zdravlja ljudi.