Štampa
Pogodaka: 3376

img 20191226 120923U četvrtak 26. decembra 2019. godine škole Moravičkog okruga, koje su uključene u projekat Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja "Obogaćeni jednosmenski rad", odazvale su se inicijativi Školske uprave u Čačku da se održi promotivni dan aktivnosti obuhvaćenih ovim Projektom.

Među 204 škole na teritoriji cele republike, koje su se od septembra meseca 2019. godine uključile u Projekat "Obogaćeni jednosmenski rad", nalazi se  čak 20 škola Moravičkog okruga, što se u odnosu na ukupan broj osnovnih škola u Okrugu može smatrati izuzetnim obuhvatom. To su skoro sve osnovne škole koje u Moravičkom okrugu rad organizuju u jednoj smeni, što je i bio osnovni uslov da bi se obezbedili potrebni prostorni i vremenski kapaciteti za realizovanje Projekta. Zadovoljstvo je pohvaliti i istaknuti, kao spremnost na promenu, odluku škola da se izjasne za Projekat koji je u maju mesecu imao samo nacrt i pretpostavku kako može da izgleda i kako da se realizuje, a onda entuzijazam sa kojim su  Projektu pristupile i na kraju način kako su ga juče predstavljale. Deset škola koje su se prijavile za promotivni dan "Škola iz drugog ugla" predstavile su svoj četvoromesečni rad na način koji su same izabrale.

Sve škole, učesnice u promovisanju dobre prakse, biće pozvane da samostalno za sajt Školske uprave pripreme kratak osvrt na četiri meseca rada u Projektu, a do tada je neophodno istaknuti da su one nesumnjivo pokazale kompetentnost za:

Pored toga što smo u školskim timovima 10 škola ( OŠ "Ivo Andrić"; OŠ "Sv. djakon Avakum"; OŠ "22. decembar"; OŠ "Major Ilić"; OŠ "Božo Tomić"; OŠ "Arsenije Loma"; OŠ "Branislav Petrović"; OŠ "Sreten Lazarević"; OŠ "Kotraža"; OŠ "Stepa Stepanović") prepoznali spremnost za promenu, za razvijanje inovativnih programa, za timski duh i saradnju; poznavanje informacionih tehnologija; spremnost pojedinih nastavnika na celoživotno učenje, smatramo da je manifestacija bila značajna i za njih zbog razmene ideja; i za deset škola koje su bile posmatrači zbog podsticanje i razmišljanje o promociji njihovih aktivnosti, i za sve koji smo bili prisutni zbog dobre energije koja se stvorila oko ideje da je škola mesto koje uvek može da pruži više onima zbog kojih postoji, svojim učenicima.