skolaNa osnovu dugogodišnjeg učešća i uspeha u aktivnostima koje sprovodi organizavija Dostignuća mladih u Srbiji,  je primila poziv da se prijavi na STEMEdu Hack događaj (takmičenje), koje organizuje JAEurope i kompanija Jonson&Jonson. Ovo je, već na početku, bio veliki uspeh za školu, jer je poziv dobilo svega pet škola iz Srbije. 

Na osnovu kvaliteta prijave, tim (Vanja Obradović, Gorana Terzić, Jana Domanović i Milica Stojić, sa mentorom profesorkom Milenom Obradović) je izabran kao jedan od deset timova iz Evrope, koji su učestvovali na ovom takmičenju, koje je organizovano od 8. do 10. novembra. Pored deset timova iz Evrope na takmičenju je učestvovalo i deset timova sa Bliskog Istoka i Severne Afrike. 

Učenice su radile zajedno sa timom iz Palestine na razvoju proizvoda u oblasti nege koji će biti aktuelan na tržištu od 2050. godine. Vanja, Jana, Milica i Gorana predstavile su žiriju ideju o biorazgradivim kontaktnim sočivima, koja pružaju zaštitu od štetnih zračenja.

Ova ideja i projekat donele su im DRUGO mesto na ovom Međunarodnom takmičenju, a to je ujedno i najbolji plasman naše zemlje na ovoj vrsti takmičenja.

Srednja škola „Dragačevo“godinama intezivno radi na osnaživanju devojčica u razvoju i uključivanju u STEM veštine. Tim izjavljuje da posebnu zahvalnost duguje njihovoj mentorki, profesorki Mileni Obradović, koja je nesebično uložila svoje znanje, trud i ogromno zalaganje da ovakva vrsta aktivnosti zaživi u školi. Ovaj izvanredan uspeh najbolji je dokaz višegodišnjih aktivnosti koje se realizuju u Srednja škola „Dragačevo“.