prirucnikPreporuka za sve zaposlene u obrazovno-vaspitnim ustanovame je i Priručnik za podučavanje i učenje u 21. veku.

Pisanje ovog priručnika podržala je ambasada SAD u Srbiji, a napisala ga je grupa autora koje je kao multidisciplinarni tim okupila organizacija Nauči.me. Osim medijske pismenosti i novih pedagogija, u priručniku može da se pronađu i praktični saveti koji dolaze iz sfere neformalnog obrazovanja, kao i niz primera iz naše zemlje i iz celog sveta.

Vođa autora je Milan Petrović, nezavisni ekspert u inovativnom obrazovanju i programski direktor organizacije „Nauči me“, inače nastavnik srpskog jezika i trener medijske pismenosti.

Organizacija „Nauči me“ se aktivno bavi inovacijama u obrazovanju i podelila je link, putem koga zaintersovani mogu besplatno preuzeti knjigu „Priručnik za podučavanje i učenje u 21. veku“.

"Zaista, ko bi od ovakvog priručnika mogao imati koristi? U njemu se otvaraju različita pitanja koja se tiču podučavanja i učenja u 21. veku, pa on definitivno može biti zanimljiv onima koji se obrazovanjem profesionalno bave. S druge strane, on može pomoći učenicima koji možda tek dolaze: da prepoznaju svoje specifične potrebe u učenju i da budu osnaženi da što više aktivno učestvuju u kreiranju procesa sopstvenog obrazovanja. 

Roditelji iz ovih stranica mogu izvući jedan važan zaključak: trebalo bi više očekivati od sistema obrazovanja, ali i ujedno razvijati svest o tome da smo svi važan deo tog istog sistema."

Tekst je preuzet sa sajta nauci.me