latinica | ћирилица

aki 4863oooGimnazija „Takovski ustanak“ drugu godinu za redom organizuje takmičenje za najbolji video na stranim jezicima koji se izučavaju u srednjim školama. Nakon prošlogodišnje video razglednice, takmičari su se ove godine bavili značenjem latinske poslovice Carpe diem, u prevodu: iskoristi dan. Svoje kreativne ideje učenici su predstavili kroz trominutne video snimke koje su zatim postavili na You Tube. Cilj ovog takmičenja bio je da učenici kroz timski rad razvijaju digitalne kompetencije kao i govorne veštine na stranom jeziku.

Da je ovaj vid kreativnog izražavanja veoma interesantan srednjoškolscima, pokazuje činjenica da su na ovogodišnji konkurs prispeli radovi više od 60 učenika a žiri, sastavljen od profesora i učenika, ocenio je i proglasio najbolje na svečanoj projekciji koja je održana 28.februara u Svečanoj sali Gimnazije u Gornjem Milanovcu.

Titulu najboljih, dobile su učenice Užičke gimnazije koje su snimale video na engleskom jeziku. Drugo mesto osvojili su učenici Treće beogradske gimnazije. Oni su latinsku poslovicu interpretirali na italijanskom jeziku, a treće mesto pripalo je učenicima Gimnazije u Kraljevu koji su snimali video na engleskom jeziku. Pohvaljeni su učenici trećeg razreda Gimnazije „Takovski ustanak“ za video snimak koji je najviše zabavio i nasmejao prisutne u publici.

Organizatori takmičenja želeli su, između ostalog da pokažu kako je važno da se nastavnici stranih jezika i njihovi učenici povezuju kroz ovakve i slične kreativne projekte.

Veliki broj učenika i profesora koji su pratili projekciju pokazuje da postoji interesovanje za ovakva takmičenja, pa se sledeće godine očekuje još veći broj takmičara i kvalitetnih video snimaka na stranim jezicima.

Prvoplasirani rad možete pogledati na ovom linku

 https://www.youtube.com/watch?v=c2VBr9aPWBM