Štampa
Pogodaka: 1668

zuovObjavljujemo: Obaveštenje u vezi sa sadržajem ispita za proveru stručno-teorijskih znanja na maturskom ispitu za junski ispitni rok 2020. (srednje stručno obrazovanje)
Izvor: Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Uzimajući u obzir situaciju u kojoj se nalazimo zbog vanrednog stanja i prekida nastave u školama, kao i ulogu Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja u pripremi i izvođenju stručne mature i završnog ispita u stručnom obrazovanju (Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Zakon o srednjem obrazovanju i vaspitanju, Pravilnik o Programu stručne mature i završnog ispita, Priručnika o polaganju maturskog odnosno završnog ispita) Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja je doneo sledeću odluku, u cilju što boljeg prilagođavanja ispita stanju u kome se nalazimo, a vodeći računa da ispiti omoguće ostvarivanje proklamovanih ciljeva:

 

Test za proveru stručno-teorijskih znanja biće koncipiran na sledeći način:

- Sadržaće zadatke iz odgovarajućeg Priručnika koji obuhvataju kompletno gradivo iz drugog i trećeg razreda,
- Iz četvrtog razreda sadržaće zadatke iz odgovarajućeg Priručnika koji se odnose na gradivo obrađeno do 1. marta 2020. godine.

Prilikom izrade testova vodiće se računa da testovi validno provere ostvarenost očekivanih ishoda znanja, odnosno stručno–teorijskih znanja neophodnih za obavljanje poslova i zadataka za čije se izvršenje učenik osposobljava tokom školovanja.

Svi objavljeni priručnici na sajtu Zavoda su važeći, s tim što na istoj stranici sajta objavljujemo i spisak zadataka za testove koji su izuzeti za junski ispitni rok 2020, za svaki objavljeni profil.

Izuzete zadatke pogledajte ovde.