latinica | ћирилица

ludwig van beethoven prezenacijaNakon našeg poziva da razmenjujete i putem sajta ŠU  primere iz svoje prakse u kojima je vidljiva i vremenska i sadržajna korelacija, pored prof. Hažić  (Želim da podelim...), pozivu su se odazvale i koleginice iz OŠ „Sveti Sava", prosleđivanjem materijala pripremljenog za ugledni čas o Betovenu. Napominjemo da vaše primere za rubriku Vremenska korelacija nastavnih sadržaja prosvetni savetnici ne analiziraju i ne daju povratnu informaciju, osim na vaš izričit zahtev. Ovu razmenu podstičemo sa željom da unapredimo tzv. horizontalnu razmenu kolega jednakih po poziciji i obrazovanju. 

istorija zabaraSARADNIČKA NASTAVA
Prof. Dragana Hadžić nam se obratila u želji da razmeni sa kolegama primere dobre prakse. Prosledila nam je svoje pripreme i materijal koji je koristila u okviru projekta „Saradnjom do znanja”. Po njenom objašnjenju, reč je o interdisciplinarnim časovima koji su rađeni u korelaciji sa srpskim jezikom i geografijom.
Prosleđeni materijal je preobiman za objavljivanje na sajtu ŠU, ali pozivamo  kolege zainteresovane za razmenu primera dobre prakse da nam pošalju zahtev imejlom kako bismo im prosledili sav materijal (ili da se obrate direktno koleginici na  školski mejl).

formativno ocenjivanjeSavetnik - spoljni saradnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Živadinka Jovanović Milićević održaće savetovanje za nastavnike biologije 22. februara 2018. godine u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak, od 18 do 20 časova. Tema savetovanja je unaprađivanje formativnog vrednovanja i pedagoške dokumentacije. Savetovanje nije akreditovano već se vodi kao stručno usavršavanje u nadležnosti ustanove.

Agendu ovog savetovanja preuzmite ovde.