Štampa
Pogodaka: 2618

20150414 093801Kolege iz PU „Naša radost” iz Lučana prosledile su Školskoj upravi Čačak opis svog dobrog primera iz prakse. Budući da je reč o prvom broju lista jedne predškolske ustanove Moravičkog okruga, prenosimo obaveštenje u celosti:

Predškolska ustanova „Naša radost” je Godišnjim planom rada ustanove za radnu 2014/2015. godinu, u okviru rada Grupe za marketing , predvidela izdavanje dečjeg časopisa. Prvi broj je osmišljen i štampan za Dan ustanove – 1. april 2015. godine.  Bila je ovo odlična prilika da našim čitaocima – deci, roditeljima, partnerima, saradnicima, kolegama i drugima – predstavimo život u našem zajedničkom domu.  Naslov smo izabrali iz predloga roditelja i kolega.
Ukratko je prikazan istorijat razvoja ustanove. Sve  jaslične i  vaspitne grupa su kreirale svoj lični profil, kroz originalnu priču ili pesmu.  Najlepši dečji „biseri” su našli svoje mesto, jer dečja duhovitost i autentičnost je nešto što vredi i treba  zabeležiti, pamtiti i koristiti u vaspitno-obrazovnom radu.
Sadržaj je posvećen  pozitivnoj promociji kreativnosti, literarnog i likovnog stvaralaštva i interaktivnog rada dece, vaspitača i roditelja.  Podstičući roditelje da budu aktivni učesnici  u procesu praćenja dečjeg razvoja i napredovanja, objavljeni su radovi roditelja koji su pisali o svojoj deci ili o vrtiću.
Želeli smo da ukažemo i na značajne dodatne programe rada (posvećene unapređivanju vaspitno-obrazovnog rada),  i program van radnog vremena  „Radost odrastanja” , čiji je cilj uključivanje dece koja su izvan predškolskog sistema vaspitanja i obrazovanja.
Čitaocima su se, u svojim autorskim člancima,  obratili i stručni saradnici i gost u časopisu, pedijatar Doma zdravlja u Lučanima. 
Nadamo se da će čitalac koji nas ne poznaje steći pravi uvid u naš život i rad, a takođe poželeti i da nas bolje upozna i pridruži nam se.
Čitaoci koji nas poznaju, nadamo se, da će u svakoj reči prepoznati sve nas i poželeti da kontinuirano budu deo svih naših aktivnosti i nauma.
Časopis ćemo predstaviti svima na ovogodišnjem Sajmu školskog izdavaštva Moravičkog okruga.
***
Školska uprava Čačak čestita prvi broj i želi dug vek „Dečjem carstvu”!