latinica | ћирилица

Корак после екстернеŠkolska uprava Čačak je  19. oktobra 2016. godine održala sastanak sa predstavnicima predškolskih ustanova Moravičkog okruga. Sastanak je održan u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku, kao vid stručnog usavršavanja u nadležnosti ustanove.

Sastanku je moglo da prisustvuje po pet predstavnika iz pet predškolskih ustanova Moravičkog okruga: direktor, stručni saradnik, jedan vaspitač koji realizuje pripremni predškolski program, jedan vaspitač koji radi u mlađoj, srednjoj ili starijoj vaspitnoj grupi i jedna medicinska sestra kao predstavnik zaposlenih koji rade u jaslenim grupama.

 

Na početku sastanka je višegodišnji rukovodilac Tima za spoljašnje vrednovanje ustanova Moravičkog okruga prosvetni savetnik Danijela Kovačević Mikić napravila pregled rezultata spoljašnjeg vrednovanja, sa posebnim osvrtom na do sada neostvarene standarde. Potom su prisutni imali zadatak da razmene mišljenje o dobrim i slabijim stranama spoljašnjeg vrednovanja, uz sugestije struke šta bi valjalo unaprediti u ovom procesu za naredni petogodišnji period. Tom prilikom je i rukovodilac Tima za spoljašnje vrednovanje informisala prisutne o zapažanjima do kojih su došli članovi Tima i predlozima za unapređenje procesa koje planiraju da iznesu na budućim stručnim sastancima sa predstavnicima Zavoda za vrednovanje i Ministarstva prosvete. Treća tačka sastanka bila je razmena akcionih planova za unapređivanje rada nakon spoljašnjih vrednovanja, kako bi se u razmeni ideja definisali zajednički razvojni prioriteti predškolskih ustanova Moravičkog okruga. Ovo je samo prvi u nizu sastanaka koji će Školska uprava Čačak organizovati radi unapređivanja timske saradnje između ustanova, kao i saradnje sa Školskom upravom. Prva zapažanja i sugestije predstavnika PU biće prosleđena i Radnoj grupi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje MPNTR.