latinica | ћирилица

propozicijeŠkolska uprava Čačak je 20. oktobra 2016. godine u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku organizovala sastanak sa  predstavnicima škola i predškolskih ustanova Moravičkog okruga zainteresovanim za učešće u radu stručnog tima koji će definisati propozicije Sajma (pred)školskog izdavaštva.

Na početku sastanka inicijator Sajma prosvetni savetnik Danijela Kovačević Mikić je obrazložila zbog čega je važno da postoji pravilnik o organizaciji Sajma sa propozicijama i kriterijumima vrednovanja, budući da je posle pet godina jasno da je Sajam lepo prihvaćen i da treba obezbediti njegovo trajanje. Višegodišnji volonteri u organizaciji i vrednovanju izdanja Nataša Turuntaš i Tanja Vuković su govorile o svojim profesionalnim iskustvima i zapažanjima u vezi sa radom novinarskih sekcija i kvalitetu (pred)školskih listova i drugih izdanja. Potom su prisutni započeli izradu propozicija.

U ovom članku će uskoro biti objavljena imena svih koji su prisustvovali ovom sastanku i koji će činiti stručni tim na okružnom nivou, a koji će dobiti i potvrdu Školske uprave o aktivnosti kojom se inicira i unapređuje kvalitet pedagoške prakse. Nacrt propozicija će biti prosleđen na razmatranje i dopunu svim ustanovama Moravičkog okruga do kraja kalendarske godine.