latinica | ћирилица

јиLepa vest stiže nam iz Goračića! ŠU Čačak čestita koleginici Jeleni Ivanović i OŠ „Goračići" na postignutom uspehu!

Izdavačka kuća „Eduka“ raspisala je pre dve godine konkurs za najbolje ugledne časove. Tada je na raspisani konkurs pristiglo preko tri stotine radova. Ove godine Urednički tim „Eduke“ imao je još veće zadovoljstvo, ali i teži zadatak da među petsto pristiglih priprema izabere one najbolje.
Na 61. međunarodnom beogradskom sajmu najpre je predstavljen novi bestseler o problemima roditeljstva „Dopustite deci da odu i pronađite sebe“, autora Verene Kast, a potom je vrsni metodičar i recenzent zbornika „Čas za ugled 2“ Olivera Radulović govorila o kriterijumima za proglašenje najboljih primera dobre prakse. Ona je ukazala na značaj primenljivosti sadržaja u nastavi, ali i na važnost interdisciplinarnosti i korelacije unutarpredmetnih i međupredmetnih sadržaja. Pripreme koje su objedinjavale sadržaje iz više predmeta same su se nametnule među najboljima.


Nagrade su dodeljene, kao i prošle godine, na tzv. Školskom danu. Učiteljica Osnovne škole „Goračići“ iz Goračića Jelena Ivanović osvojila je, kao i prošle godine, treću nagradu na Konkursu za čas Upotreba zamenice Vi iz počasti. Ona je i jedini nagrađeni predstavnik Moravičkog okruga, a radovi još četvoro kolega iz našeg okruga uvršteni su u Zbornik.