Štampa
Pogodaka: 2660
BokiProf. Milan Gromović, autor i organizator književne večeri „Boris Kapetanović u oku profesora" poslao nam je kratko saopštenje za medije, koje prenosimo u celosti:

U petak, 4. novembra. 2016. godine, u Maloj sali Doma kulture u Čačku održana je promocija celokupnog poetskog i proznog opusa Borisa Kapetanovića. Književno veče sa pesnikom iz Čačka predstavlja drugu od planiranih pet književnih promocija, u organizaciji Literarne radionice „Armirani slogovi“, koju vodi profesor srpskog jezika i književnosti Milan Gromović.

O Kapetanovićevom stvaralaštvu govorili su gosti: Branimir Bađa, pesnik i jedan od osnivača Kluba pesnika i Danijela Kovačević Mikić, prosvetni savetnik.
Književni program Literarne radionice „Armirani slogovi“ uvršten je u plan i program umetničkog projekta Školske uprave u Čačku – „Zavičajni pisci u oku profesora 3“, u kojem učestvuju prosvetni radnici iz Moravičkog okruga. Cilj ovog serijala književnih događaja jeste afirmacija i priznanje pisaca iz našeg bližeg okruženja, koji zbog obaveznog i ustaljenog „podrazumevanja“ često ostaju zapostavljeni ili skrajnuti u oku kulturne i intelektualne javnosti.
Boris Kapetanović rođen je 30. aprila 1958. godine u Srbici (Kosovo i Metohija). Detinjstvo je proveo u Banatu, a ravnica je ostavila neizbrisiv trag u njegovoj poetici. Osnovnu i srednju školu završio je u Čačku. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Radi kao pravnik u AD „Železnice Srbije“.
Prve stihove zapisao je u srednjoškolskim danima. Piše poeziju, prozu i pozorišne tekstove. Objavio je tri pesničke knjige: Dixi (Misli i slike), Ispod pozlate i Homer za računarom; romane: Celovečernji roman i Škola boemije i knjigu kratkih, „veoma kratkih“ i „ultrakratkih“ priča Moša!.
Prema njegovim tekstovima igrane su dve pozorišne predstave u Dramskom studiju Doma kulture u Čačku. Osnivač je poetsko-muzičkog i satiričnog „Kabarea skRouz“.