latinica | ћирилица

goracici 2Tim Svetosavske bašte OŠ "Goračići" iz Goračića poslao nam je priimer dobre prakse koji na najbolji način povezuje estetsko uređenje dvorišta, kao znak dobrodošlice, i obrazovnovaspitne ciljeve:

Na inicijativu direktorke Škole, a zahvaljujući maštovitosti i entuzijazmu nastavnika likovne kulture Nataše Koprivice i Aleksandra Ilića, ovog proleća u dvorištu naše škole procvetalo je neobično cveće.
Šest velikih četinara ukrasili su džinovski drveni cvetovi. Svaki od njih krije u sebi po jednu misao Svetog Save. „Činite dobroˮ, poručio je Sveti Sava i mi smo ga poslušali i napravili Baštu svetosavskih misli.

<p style="text-align: justify;"> Nadamo se da će se od učenika do učenika prenositi njegove misli podstičući ih da u sebi i oko sebe otkriju dobrotu i lepotu i da ih nesebično daruju drugima. Poput cveća, u Svetosavskoj bašti u dečjim glavicama procvetaće lepe misli. Eto, to je ideja koja nas je vodila, a početak svega je „Drvo lepih rečiˮ, koje godinama krasi prostor ispred Škole. Od tog lepog drveta nastala je čitava bašta.
Naše dvorište sada blista od boja i oblika i odiše lepotom svetosavskih misli.