Štampa
Pogodaka: 2095

 

 

hemija

Manifestacija  „Hemija ili magija“, koju realizuju učenici i profesori hemijsko-tehnološkog smera u Lučanima, održana je tradicionalno u nedelji jubileja Namenske industrije „Milan Blagojević“ iz Lučana, u vreme obeležavanja Dana opštine Lučani. U četvrtak, 8. juna, na platou ispred Doma kulture u Lučanima, učenici i njihovi profesori su izvodili magične hemijske oglede i na taj način pokazali mlađim posetiocima, a i onim nešto starijima, da hemija može da bude izuzetno zanimljiva.

Izvodili su oglede koji hemiju pretvaraju u magiju i dopustili su prisutnima da budu asistenti, što je posebno obradovalo najmlađe posetioce, koji su imali priliku da vide oglede „Duh iz boce“, „Hemijski vulkan“, „Hemijski kameleon“, „Slonovska pasta za zube“ i brojne druge eksperimente.

Zaposleni u SŠ "Dragačevo" napominju kako im je posebno drago što su u njihovom magičnom svetu hemije uživali i osnovci iz Kotraže, koji su tom prilikom posetili i odeljenje u Lučanima, u okviru promocije smera hemijsko-tehnološli tehničar.