latinica | ћирилица

robotika sajtObaveštenje pristiglo iz OŠ „Milinko Kušić":

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je Nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola „Digitalni čas“ u školskoj 2017/2018. godini, čiji je cilj podsticanje upotrebe informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava, odnosno upotreba informacionih tehnologija koje su primenljive u nastavi i ujedno usklađene sa zadacima i ciljevima časa.
Nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja Milkica Kostić Zlatić uposlena u OŠ „Milinko Kušić“, u Ivanjici, na navedenom konkursu „Digitalni čas“,  u školskoj 2017/2018. godini osvojila je prvu nagradu u okviru grupe nastavnih predmeta:  matematika, informatika, računarstvo i tehničko obrazovanje.

Pobednički rad Robotika-Interfejs-Oktopod studio sadržao je:

 

 

  • prikaz jedne nastavne jedinice: Upravljanje svetlosnim signalom na modelu vetrenjače čiju realizaciju prati upotreba informacionih tehnologija kao nastavnog sredstva i

  • prikaz aktivnosti realizovanih tokom određenog vremenskog perioda gde je IKT stavljen u funkciju rešavanja određenog, ranije uočenog, vaspitno-obrazovnog problema (npr. disciplina, motivacija, pažnja, odsustvo).