latinica | ћирилица

koraciObjavljujemo informaciju pristiglu iz Osnovne škole „Mićo Matović”, uz napomenu da ćemo uskoro objaviti spisak učesnika Sajma (pred)školskog izdavaštva Moravičkog okruga i datum održavanja:

List učenika i nastavnika „Koraci” u školi „Mićo Matović” na Katićima ima zaista dugu tradiciju. Prvi broj je štampan daleke 1975. godine. U školi brižljivo čuvamo jedini sačuvani primerak tog prvog broja. Sada list uglavnom izlazi tri puta godišnje, za Dan škole (u novembru), za Savindan, i na kraju školske godine. Sa nestrpljem se očekuje svaki novi broj, a u izradi učestvuju nastavnici i učenici. Ovogodišnji savindanski broj će svakako biti poseban - osim štampanog izdanja, list se prvi put pojavljuje i u elektronskom obliku, odnosno dostupan je i na Internetu.

 Urednik oba izdanja, štampanog i elektronskog,  Marija Vuković Đedović je profesor srpskog jezika u odeljenju Močioci. Šta sve sadrži naš školski list možete pogledati klikom na ovaj link (https://www.yumpu.com/xx/document/view/59807678).
Osim u školskim novinama, vesti iz naše škole (i okruženja) mogu se naći i na zvaničnom školskom sajtu http://osmicomatovic.nasaskola.rs/ (urednik i administrator je Dragan Šipetić, profesor tehnike), kao i na fejsbuk strani koju uređuje Sreten Bošković, profesor engleskog jezika.