latinica | ћирилица
mozgalicaLazar Čikiriz, direktor OŠ „Branislav Petrović“ iz Slatine, pripremio je kratak izveštaj za sajt Školske uprave o ovogodišnjoj „Mozgalici“:
Pobednik kviza znanja „Mozgalica“, održanog u OŠ „Branislav Petrović“ od 13. do 23. februara je ekipa OŠ „Tatomir Anđelić“. Na drugom mestu takmičenje je završila ekipa OŠ „Milica Pavlović“, treće mesto je pripalo ekipi OŠ „Ratko Mitrović“, a četvrto ekipi OŠ „Sveti Sava“.
Ove godine u kvizu su učestvovale ekipe svih 16 čačanskih osnovnih škola koje su podeljene u četiri četvrtfinalne grupe. Nakon zanimljivih i neizvesih četvrtfinalnih takmičenja po dve najbolje ekipe su se plasirale u polufinale. Iz dva, takođe uzbudljiva polufinala su najbolje četiri ekipe izborile plasman u finale.


Finale je održano u petak, 23. februara u sportskoj hali škole u Slatini. Najviše znanja, snalažljivosti i koncentracije pokazala je ekipa iz Mrčajevaca.
Na osnovu rezultata iz četvrtfinala i polufinala plasman od 5. do 8. mesta u ovogodišnjoj „Mozgalici“ je:
5. mesto – OŠ „Branislav Petrović“
6. mesto – OŠ „Stepa Stepanović“
7. mesto – OŠ „Đeneral Marko Đ. Katanić“
8. mesto – OŠ „Sveti Đakon Avakum“
Kviz znanja „Mozgalica“ je organizovan u okviru međunarodnog projekta SEECEL koji afirmiše učeničko preduzetništvo, a na inicijativu Učeničkog parlamenta slatinske škole.

Organizaciju kviza je podržao Grad Čačak, a medijski partner je TV „Galaksija“ Čačak.