latinica | ћирилица

лого пцелицеIK „Pčelica”, osnovana 2003. godine, ponos je Čačka i Moravičkog okruga. No, njeno rađanje započelo je još u OŠ „Milica Pavlović” 2000. godine, kada su učitelji Maja Koraksić i Goran Marković, u okviru školske đačke zadruge, objavili autorske radne sveske. Reč je o izdavačkoj kući koja neguje pravi učiteljski urednički koncept, brižljivo birajući izdanja koja obrazuju i vaspitavaju mlade, čuvajući tradicionalne vrednosti i negujući i etički kodeks i visoke literarne zahteve.

Kad god smo se obratili timu IK „Pčelica” da podrži neku našu lokalnu akciju, čiji su ciljevi unapređivanje rada školskih biblioteka ili obrazovnovaspitne prakse, IK „Pčelica” nam se uvek rado odazivala na pozive. Zato nas ne čudi što su i ovog puta među prvima koji su donirali svoja  izdanja za nagradni fond Šestog sajma (pred)školskog izdavaštva Moravičkog okruga. Poklonili su nam 20 knjiga  Marije Ranđelović „Valentina Tereškova – prva žena u svemiru” i 20 knjiga  Gradimira Stojkovića „Hajduk u Beogradu”. Sigurni smo da će ove knjige obogatiti bibliotečke fondove naših škola i doprineti razvoju čitalačke kulture naših učenika.

Školska uprava Čačak se zahvaljuje  IK „Pčelica” za pokroviteljstvo Šestog sajma (pred)školskog izdavaštva koje godinama postoji bez budžeta, upravo zahvaljući ovakvim darovima.

Više o ovoj uspešnoj, višestruko nagrađivanoj izdavačkoj kući, možete da pročitate ovde.