Štampa
Pogodaka: 2186

listoviŠesti sajam predškolskog i školskog izdavaštva Moravičkog okruga održaće se u petak, 27. aprila 2018. godine, u OŠ „Kirilo Savić“ iz Ivanjice, od 15 do 17 časova (učesnici treba da dođu barem jedan sat pre). Rukovodilac ŠU Čačak Slađana Parezanović dodeliće tom prilikom najuspešnijim izdanjima u protekle dve školske godine knjige koje su donirali: IP „Eduka“ iz Beograda, IK „Pčelica“ iz Čačka,  NB „Stefan Prvovenčani“ i „Povelja“ iz Kraljeva, Vukova zadužbina iz Beograda i prof. dr Svetislav Marković iz Čačka, a direktor Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak Gorica Stanojević uručiće diplome pobednicima.

Na Sajmu će biti dodeljene samo prve nagrade u četiri kategorije (proglašavaju se samo pobednici, a ne i druga i treća mesta, što je izmena u propozicijama):

  1. Najbolji list PU, najbolji list OŠ i najbolji list SŠ,
  2. Najbolja publikacija specijalne namene,
  3. Izdavački poduhvat godine i
  4. Najuspešnija sajamska promocija.

Takođe, uz darove ovogodišnjim pobednicima, biće dodeljena i specijalna pohvala za jubilarno izdanje Osnovne škole „Đeneral Marko Đ. Katanić“  iz Bresnice „Bresnik“  koji na prošlom sajmu, iako izuzetnog kvaliteta, nije mogao da bude nagrađen jer nije bila uspostavljena kategorija publikacije specijalne namene.

U kategoriji Najbolji list takmiče se:

  1. a) Predškolske ustanove
  1. b) Osnovne škole:
  1. v) Srednje škole

U kategoriji Najbolja publikacija specijalne namene takmiče se:

U kategoriji Izdavački poduhvat godine takmiče se:

Za ovu kategoriju su pristigli  i film OŠ „Milica Pavlović“ povodom 80 godina postojanja i dokument „Projekat SEECEL“ OŠ „Branislav Petrović“ iz Slatine, koji zbog propozicija nisu uvršteni u takmičenje.

Za kategoriju Najuspešnija sajamska promocija takmiče se svi oni koji  su prijavljeni za učešće na sajmu, a to su:

Gost Sajma (izvan takmičenja) biće OŠ „Jovo Kursula“ iz Kraljeva, sa svojim listom „Polet“.

Naslovne stranice izdanja možete da pogledate ovde.

U četvrtak 26. aprila 2018. godine objavićemo kriterijume vrednovanja, bodovne liste, podatke o žiriju i podatke o pobednicima.

(Napomena: molimo škole koje nisu na ovom spisku, a nameravaju da se predstave na Šestom sajmu, da svoje učešće potvrde što pre, radi pripreme sajamskog prostora. Organizaciju Šestog sajma ispred ŠU Čačak ove godine preuzima Slađana Parezanović, rukovodilac, na čiji mejl je neophodno i dostaviti korekcije liste, po potrebi.)