latinica | ћирилица

20180526 103400S namerom da nagradi najbolje nastavnike  koji ulažu velike napore i zalažu se u pripremanju učenika za Republičko takmičenje iz književnosti „Кnjiževna olimpijada” i Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture od školske 2012/13. do 2017/18. godine (šest godina takmičenja), a posle utvrđivanja podataka, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije odlučilo je da dodeli priznanja nastavnicima osnovnih škola koji imaju 3 i više nagrada, a nastavnicima srednjih škola koji imaju 5 i više nagrada (ukupno 98 nastavnika od 1143). Među nagrađenim nastavnicima su i tri nastavnika iz Moravičkog okruga:

 

  • Gordana Jovanović, Gimnazija „Takovski ustanak", 8 nagrada na Republičkom takmičenju  iz srpskog jezika i jezičke kulture za SŠ,
  • Ruža Purić, OŠ „Sveti Sava", 3 nagrade na  Republičkom takmičenju iz književnosti „Кnjiževna olimpijada” za OŠ i
  • Tanja Stevanović, OŠ „Milan Blagojević", 3 nagrade na  Republičkom  takmičenju iz književnosti „Кnjiževna olimpijada” za OŠ.

Dodela priznanja  nastavnicima održaće se u petak, 1. februara 2019. godine u Sali heroja na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu od 12.15 do 13.00 časova, u okviru 60. Republičkog zimskog seminara.

Školska uprava Čačak čestita nagrađenim nastavnicima sa željom da i dalje sa učenicima postižu rezultate za ponos.