Štampa
Pogodaka: 2652

56976925 127323195096541 2682150911064670208 nUdruženje „Čuvari dela Vuka Karadžića” poziva nastavnike i druga stručna lica na učešće na Stručnom skupu „Pesničke brojanice Dobrice Erića”. Centar za stručno usavršavanje iz Čačka je  suorganizator skupa, nadležan za akreditaciju. Stručni skup podražavaju Vukova zadužbina iz Beograda, Društvo za srpski jezik i književnost Republike Srbije i  Školska uprava Čačak. 

Udruženje „Čuvari dela Vuka Karadžića” je pravni naslednik Ogranka Vukove zadužbine, čiji je osnivač i doživotni predsednik bila mr Grozdana Komadinić, prof. srpskog jezika i književnosti, pisac i kulturni poslenik (nosilac Vukove nagrade). U toku je prenos pravnih ovlašćenja na novoizabranog predsednika Danijelu Kovačević Mikić, zbog čega je tekst poziva bez delovodnog broja, potpisa i pečata. 

 

Udruženje će uz poziv za  učešće na stručnom skupu objaviti i  Pesnički i likovni konkurs za učenike Moravičkog okruga „Detinjstvo obojeno stihom”, kako bi prateći program stručnog skupa obuhvatio  nagrađivanje đaka pesnika u sva tri obrazovna ciklusa (prvi i drugi ciklu OŠ i SŠ), kao i izložbu fotografija sa Dobricom Erićem i  najuspešnijih đačkih likovnih radova. Donator knjiga za nagradni fond ovog konkursa je IK „Pčelica” iz Čačka, koja uvek svesrdno podržava aktivnosti svih aktera kulturnog života Čačka i Moravičkog okruga.

Tekst poziva preuzmite ovde.

Tekst konkursa za đake preuzmite ovde.