Štampa
Pogodaka: 1674


radost ucenja u splituIzveštaj Biljane Lukić, školskog bibliotekara i pedagoškog savetnika:

U okviru realizacije projekta „Radost učenja”, podržanog od strane fondacije Tempus Erasmus +, nastavnici OŠ „Milica Pavlović” Čačak, članovi Tima za projekte, boravili su u Splitu u partnerskoj Osnovnoj školi „Spinut”.
Domaćini su pripremili niz časova i aktivnosti koje su nastavnici iz Čačka posetili tokom boravka od šest dana u školi od 13. 5. 2019. do 18.5. 2019. godine. Demonstrirali su primenu različitih aplikacija i softvera za učenje i izvođenje nastave što je, kako su i sami naznačili, pojačalo motivaciju učenika u njihovoj školi. Posebna dragocenost posete je u razmeni iskustava sa kolegama iz Irske i Španije koji su u istovremeno prisustvovali časovima i aktivnostima.

 

Susretljivi nastavnici odgovarali su na sva pitanja i podržali ideju da savremena nastava mora podrazumevati i upotrebu raznih savremenih tehnologija. Nastavnici su bili u prilici i da sami preuzmu ulogu učenika i uz pomoć Кoordinatora Ivane Bokavšek i Antonije Drlja realizuju čas na terenu uz pomoć korišćenja aplikacija QR Code i aplikacije Adoba Spark Post. Čas je realizovan u Starom gradu, a tema se odnosila na pronalaženje znamenitosti u okolini i u samoj Dioklecijanovoj palati očitavanjem kodova. Nakon obavljenog zadatka napravljen je poster o svim aktivnostima tokom učenja kao produkt učenja i kao preporuka turistima da posete ovu destinaciju.
Ovakav način rada bio bi primenljiv i bliži učenicima savremene generacije.

Prilog: Certificate of attendance