Štampa
Pogodaka: 1313

jelena filipovic„Svaka trka je prevazilaženje sopstvenih granica. Ja sam krenula sa toliko strahova, a vratila sam se bez ijednog. Jer tamo ste vi i priroda i imate vremena da se suočite sami sa sobom i rešite neke svoje unutrašnje dileme” – ovo su reči Gornjomilanovčanke Jelene Filipović koja je prva Srpkinja koja je uspela da dođe do cilja u Trci divova.

Prof. Jelena Filipović iz Gornjeg Milanovca je deset godina godina sanjala o tome kako bi bilo učestvovati u „Trci divova" i preći planinsku stazu dugu čak 356 kilometara i ukupan uspon od 27.000 metara nadmorske visine...

Na startu „Trke divova" bude oko hiljadu učesnika, ali samo polovina stigne do cilja. Jelena je do cilja stigla nakon pet dana, 15 sati i 21 minuta pešačenja. I možda ste pomislili da je reč o nastavniku fizičkog vaspitanja, pa vam vest nije zazvučala čudno, ali, da ne bude zabune, prof. Jelena Filipović predaje engleski jezik u OŠ „Momčilo Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu, koja đake sopstvenim primerom uči da se sve teškoće mogu savladati kada se ima zacrtan jasan cilj.

Više informacija na sajtu OŠ "Momčilo Nastasijević".