latinica | ћирилица

Obaveštenje iz Gradske biblioteke

gradska bibliotekaMatična služba Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” održaće drugu jesenju grupnu obuku za školske bibliotekare Moravičkog okruga u ponedeljak, 28. oktobra 2019. godine u Кonferencijskoj sali Gradske biblioteke u Čačku,  ul. Sinđelićeva  24, od 10.00 do 14.00 časova. 
Ovim okupljanjem biće obeležen i Dan školskih bibliotekara Srbije - četvrti ponedeljak u oktobru, pa je istovremeno i prilika za susret članova Podružnice Društva školskih bibliotekara Srbije za Moravički okrug, koja je među najktivnijim i najuspešnijim u Društvu. Okupljene kolege pozdraviće Biljana Lukić i Vesna Topalović, koordinatori Podružnice.


O osnovama stručnih poslova, fizičkoj i stručnoj obradi monografskih publikacija, poslovima revizije i kreativnom radu u školskoj biblioteci govoriće Dubravka Ilić, viši diplomirani bibliotekar. Predavanje je praćeno video-prezentacijom i podelom štampanog materijala (Pravilnici, Uputstva i dr.)
Vaše prisustvo seminaru biće propraćeno sertifikatom o četiri radna sata u nadležnosti ustanove, u okviru 44 sata na godišnjem nivou, shodno Pravilniku o stalnom stručnom usavršavanju i napredovanju u zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika („Sl. glasnik RS” 48/2018).
Seminar je besplatan za sve školske bibliotekare i zainteresovane prosvetne radnike.

Pozivamo Vas da se što pre prijavite za dolazak na obuku, na kojoj je poželjno prisustvo svih školskih bibliotekara, bez obzira na procenat radnog vremena koji imate na bibliotečkim poslovima, kako biste dobili stručne informacije, odgovore na pitanja i nedoumice sa kojima se srećete u svakodnevnom poslu i tako kolegijalno podelili odgovornost korektnog obavljanja bibliotečke delatnosti.

Osoba za kontakt: Dubravka Ilić, 064-332-18-56, 032/340-960, lok.106 e-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.