Štampa
Pogodaka: 4826

UdzbeniciMinistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja planira da po donošenju Odluke Vlade Republike Srbije, u okviru Projekta Nabavka udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola, obezbedi besplatne udžbenike i druga nastavna sredstva iz udžbeničkih kompleta koje su škole izabrale da koriste u nastavi za školsku 2019/2020. godinu.

Učenici osnovnih škola koji su obuhvaćeni projektom:

  1. Učenici iz socijalno/materijalno ugroženih porodica (primaoci novčane socijalne pomoći).
    1. Kao dokaz o ispunjenosti uslova dostavlja se Školi rešenje (kopija) kojim se utvrđuje pravo na ostvarivanje socijalne novčane pomoći.
  2. Učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koji osnovnoškolsko obrazovanje i vaspitanje stiču po individualnom obrazovnom planu.
    1. Kao dokaz o ispunjenosti uslova dokumentacija nije potrebna, jer škola poseduje podatke o navedenim učenicima.
  3. Učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koji obrazovno-vaspitni rad ne ostvaruju po individualnom obrazovnom planu, ali imaju potrebu za prilagođavanjem (uvećan font, Brajevo pismo, elektronski format).
    1. Kao dokaz o ispunjenosti uslova dokumentacija nije potrebna, jer škola poseduje podatke o navedenim učenicima.
  4. Učenici osnovnih škola koji su u porodici treće ili svako naredno rođeno dete koje je u sistemu školovanja Republike Srbije.
    1. Kao dokaz o ispunjenosti uslova dostavlja se Školi potvrda obrazovno-vaspitne ustanove o svojstvu učenika, odnosno studenta (osnovna škola, srednja škola, fakultet) za svako dete, osim ako su i istoj osnovnoj školi, jer Škola poseduje podatke o navedenim učenicima

Napomena za I razred:

Za unos brojnog stanja učenika prvog razreda po zadatim kriterijumima, škola treba da uradi procenu broja prvaka na osnovu prijavljenih učenika u ostalim razredima.

Škola navedene podatke o brojnom stanju učenika po kriterijumima i razredima unosi u IS Dositej do 18. marta 2019. godine.