смотраPRENOSIMO POZIV:

Učiteljsko društvo Leskovac / Podružnica Društva za srpski jezik i književnost Jablaničkog okruga / Udruženje roditelja i nastavnika – Partnerski za obrazovanje – Leskovac / Dom kulture „Radan” Lebane

Smotra scenskog učiteljskog stvaralaštva - Školska scena

Poštovane koleginice i kolege,
Ove godine internacionalna Smotra scenskog učiteljskog stavralaštva, koja se nalazi u Kalendaru takmičenja i smotri MPNTR, biće obogaćena novim takmičarskim kategorijama.
Smotra je podeljena u tri kategorije:
I učenici razredne nastave osnovnih škola (trajanje predstave 1-4. r. dо 20-30 minuta);
II učenici predmetne nastave osnovnih škola (trajanje predstave 5-8. r. dо 45 minuta);
III učenici srednjih škola (nema vremenskog ograničenja).
Svi mentori, dramski pedagozi, nastavnici jesu u svojoj biti učitelji: učitelji glume, režije, scenskog pokreta – svi zajedno zahvaljujući pozorišnoj igri učimo za život i o životu. Smotra će se održati 31. maja i 1. juna 2019. u Narodnom pozorištu u Leskovcu i Domu kulture „Radan” u Lebanu.
Pozivamo dramske sekcije, školska pozorišta i školske pozorišne trupe osnovnih i srednjih škola iz Srbije i regiona da se prijave za Smotru i za pozorišne radionice koje će biti održane u okviru Smotre.
Poslednji rok za slanje prijave i snimka je 25. aprila 2019. Rezultati selekcije biće objavljeni 6. maja 2019.
Prijave i snimke za učenike razredne nastave osnovnih škola slati na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijave i snimke za učenike predmetne nastave osnovnih škola i učenike srednjih škola slati na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Obrazac za prijavu možete preuzeti na stanici: https://smotraudl.weebly.com
Radujemo se susretu!