Picture 132Gradsko takmičenje u lepom govoru održano je u OŠ „Milica Pavlović” u Čačku, 8. aprila 2017. godine, u organizaciji Gradskog odbora „Prijatelja dece Srbije” kojim rukovodi g. Desimir Paunović, a uz podršku škole domaćina, Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis”, Skupštine grada Čačka, Visoke škole tehničkih strukovnih studija  i Rotari kluba iz Čačka.

Takmičilo se ukupno 70 učenika razvrstanih prema uzrastu u pet grupa.

Izveštaj sa ovog takmičenja pročitajte ovde.

PDCObaveštavamo Vas da će i ove godine „Prijatelji dece” grada Čačka organizovati takmičenje u lepom govoru. Ovo takmičenje nije u Kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali je veoma značajno, jer podstiče govornu kulturu učenika i ljubav prema književnosti. Takmičenje će se održati na opštinskom/gradskom i na okružnom nivou (ukoliko škole sa teritorije Ivanjice, Lučana i Gornjeg Milanovca prihvate organizaciju ovog takmičenja).
Za učenike škola sa teritorije Čačka, domaćin takmičenja je OŠ „Milica Pavlović”, a takmičenje će se održati 8. aprila u 10.00 časova. Biće formirana dva stručna žirija i takmičenje će za sve uzrasne grupe početi istovremeno.