PDCObaveštavamo Vas da će i ove godine „Prijatelji dece” grada Čačka organizovati takmičenje u lepom govoru. Ovo takmičenje nije u Kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali je veoma značajno, jer podstiče govornu kulturu učenika i ljubav prema književnosti. Takmičenje će se održati na opštinskom/gradskom i na okružnom nivou (ukoliko škole sa teritorije Ivanjice, Lučana i Gornjeg Milanovca prihvate organizaciju ovog takmičenja).
Za učenike škola sa teritorije Čačka, domaćin takmičenja je OŠ „Milica Pavlović”, a takmičenje će se održati 8. aprila u 10.00 časova. Biće formirana dva stručna žirija i takmičenje će za sve uzrasne grupe početi istovremeno.

12418012 126528671058561 5587273881227911403 nPri Regionalnom centru za talente iz Čačka od januara 2016. godine intenzivno radi i Grupa za srpski jezik i književnost.
Od 19 upisanih polaznika visoke ciljeve i zahtevan tempo rada uspešno je savladalo, uz dva učenika srednjoškolskog uzrasta, i sedam učenika čačanskih osnovnih škola.
Mentor ove grupe je bila Danijela Kovačević Mikić, prosvetni savetnik.
Smotra talenata se  nalazi u Kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, te bi samim tim i u školskim pravilnicima o nagrađivanju učenika i izboru đaka generacije trebalo da ima odgovarajući status.
 
Osnovnoškolski uzrast: