milicaPredsednik Podružnice Olivera Кrupež  i organizator takmičenja SV za srpski jezik OŠ „Milica Pavlović”  Bojana Vulović obaveštavaju kolege i učenike o sledećem:

Opštinsko takmičenje u lepom govoru za učenike svih uzrasnih kategorija, održaće se u subotu,  8. 12. 2018. godine.  
Organizator opštinskog i okružnog takmičenja i ove godine je OŠ „Milica Pavlović” Čačak.
Molimo vas da obavite školska takmičenja i da izaberete najuspešnije učenike za opštinski nivo. Preporuka je da se kazuju tekstovi koji nisu duži od tri minuta, kao i to da odabir dela reprezentuje srpsku kulturnu baštinu.

такмиценје Predsednik Podružnice Društva za srpski jezik i književnost za Moravički okrug  Olivera Krupež prosledila je Školskoj upravi Čačak informaciju važnu za sve nastavnike srpskog jezika i književnosti. Obaveštenje objavljujemo u celosti, podržavajući ovu hvale vrednu inicijativu:

Na skupštini Podružnice za Moravički okrug, održanoj 11. 10. 2018, podržana je inicijativa stručnog veća OŠ „Milica Pavlović” da se Takmičenje u lepom govoru uvrsti u kalendar takmičenja i smotri MPNTR.
Dogovoreno je da termini takmičenja budu raspoređeni u prvom polugodištu zbog velikog broja aktivnosti u drugom polugodištu.
Opštinsko takmičenje će se ove godine održati u subotu, 8. 12. 2018. u OŠ „Milica Pavlović” Čačak. Okružno je planirano za 19. 1. 2019, a republičko takmičenja bilo bi 23. 2. 2019. godine.