Štampa
Pogodaka: 1925

RECITATORI111Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije, organizovao je u subotu 9. aprila u Gimnaziji "Takovski ustanak" u Gornjem Milanovcu Okružno takmičenje recitatora koji su bili najuspešniji u svojim opštinama (Čačak, Gornji Milanovac, Ivanjica, Lučani), u tri uzrasne kategoirje.

Stručni žiri su činili profesori srpskog jezika i književnosti: Ana Totović (Ivanjica), Ana Baralić (Gornji Milanovac), Jelena Stalović (Čačak) i Marija Radulović (Lučani).

 

Njihovom odlukom, Moravički okrug će na Republičkoj smotri recitatora "Pesniče naroda mog", koja se održava u maju u Valjevu, predstavljati: Tara Gugović iz Čačka (mlađi uzrast), Sofija Dimitrijević iz Čačka (srednji uzrast) i Filip Ljubojević iz Guče (stariji uzrast).

U kategoriji mlađih osnovaca najbolja je bila Tara Gugović iz Ivanjice. Za nijansu slabiji bili su Andrea Sarić iz Gornjeg Milanovca i Uroš Tišma iz Čačka, dok je pohvala pripala Dunji Vujošević iz Gornjeg Milanovca i Milici Prokopijević iz Ivanjice.

U kategoriji recitatora od 5. do 8. razreda prvo mesto pripalo je Sofiji Dimitrijević iz Čačka, dok su drugo i treće mesto zauzeli Iva Gavrilović iz Gornjeg Milanovca i Natalija Dimitrijević iz Čačka. Pohvala je dodeljena Nataši Đokić iz Ivanjice.

Moravički okrug na finalnoj smotri recitatora starijeg uzrasta predstavljaće  Filip Ljubojević iz Guče. Katarina Tanasković iz Ivanjice i Jovan Kovačević iz Čačka zauzeli su drugo, odnosno treće mesto, dok su pohvale pripale: Petru Vraniću (Ivanjica), Dijani Nikšić (Guča) i Todoru Trifunoviću (Čačak). Da podsetimo, Filip Ljubojević je prošle godine, kao pobednik Moravičkog okruga, osvojio i treće mesto na Republičkoj smotri recitatora izražajno kazujući pesmu "Ljeviška" Boška Suvajdćića.

Najboljim recitatorima Moravičkog okruga i njihovim mentorima želimo mnogo uspeha na Republičkoj smotri i prijatno druženje sa kolegama i vršnjacima u Valjevu!