Štampa
Pogodaka: 3201

taneOkružno takmičenje iz istorije održano je u subotu, 16. aprila, u Ekonomskoj školi u Čačku.

U konkurenciji učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda srednjih stručnih škola Moravičkog okruga, drugo mesto i plasman na Republičko takmičenje ostvario je Vladimir Stanojević IV1 iz Srednje škole „Dragačevo“ u Guči, sa osvojenim 51 bodom od maksimalnih 53. Iz iste škole, treće mesto i plasman na Republičko takmičenje ostvario je Dušan Gavrilović IV4, sa 48 bodova. Ovi učenici već su i ranije osvajali nagrade na republičkim takmičenjima (Vladimiru Stanojeviću ovo je četvrto učešće, on je 2013. godine u Nišu osvojio drugo mesto, dok je 2014. i 2015. bio četvrti).

Na ovom Okružnom takmičenju iz srednjih stručnih škola plasiralo se samo troje učenika, od toga dva učenika iz Srednje škole „Dragačevo“ u Guči. Uspeh ovih učenika posebno je veliki i značajan, jer oni nemaju istoriju kao redovan predmet u četvrtoj godini stručne škole. Ovo je još jedna potvrda posvećenosti i velikog truda koje pokazuju naši učenici zajedno sa svojom profesorkom Mirjanom Kern.

Njih čeka Republičko takmičenje, koje se ove godine održava 7. maja u Novom Pazaru. Uvereni smo da ni ove godine nagrada neće izostati.

Rezultati svih učenika.