img 4a9d923fddc98c9fe002b4c3cd12314b vIzdvojena odeljenja su više od školskih organizacionih jedinica. Ona su žile kucavice planinskih zaselaka u kojima se domaćinstva sve brže gase. Učitelji su često jedini koji u ta zabita mesta dolaze, pešačeći i po nekoliko kilometara, jer organizovanog prevoza nema ili ga ne može biti zbog loših puteva, vremenskih uslova... Učitelji su oni s kojima se jedino može prozboriti, oni u koje se stari i onemoćali meštani mogu uzdati da će im doneti potrebne lekove, oni zbog kojih se dugo vreme usamljenosti lakše podnosi... Biti učitelj u izdvojenom odeljenju je posebna društvena uloga. 

Rukovodilac Školske uprave Slađana Parezanović posetila je Izdvojeno odeljenje Ravna gora  OŠ „Mićo Matović" sa Katića.  Objavljujemo njene impresije o tom radosnom susretu:

Teodora (3. razred)  i Nenad (1. razred), četiri lepa i pametna oka i dva topla i nasmejana lica,  i svi oni koji će doći posle njih najveći su razlog da se ova škola podrži, da joj se produži život i da traje. Učiteljica Mira je toplo srce ove škole, veselo lice i centar sveta za svoje učenike, mađioničar u učionici. Pomoćni radnik Vide, neko ko o njima trojma brine: da im bude toplo, uredno, da se očisti sneg koji u ovim krajevima dobro može da napada, kao što je napadao i ovoga jutra kada nas je u školi sa kafom i posluženjem dočekao na minus 15. Direktor Vojo, neizostavno je deo ove slike, jer na isti način brine o svim svojim učenicima.

Pogledajte kratak snimak puta kojim se prilazi školi: VIDEO. 

Više fotografija pogledajte na našem profilu.