U četvrtak 3. jula 2014. godine u 15 časova u sali Skupštine grada Čačka održana je svečanost dodele nagrada učenicima generacije u osnovnim i srednjim školama Moravičkog okruga. Svečanosti su pored naših najboljih učenika, njihovih roditelja, odeljenskih starešina, direktora škola i predstavnika gradskih vlasti prisustvovali i ugledni gosti iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i AD „Politika“.

           Školska uprava u Čačku, na čijem je čelu načelnik Danilo Beodranski, već petu godinu zaredom organizuje ovaj dogadjaj na kome se, zahvaljujući Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i AD „Politika“, najbolji učenici daruju vrednim priznanjem „Znamenite ličnosti Srbije“.

          Učenike su na ovom skupu pozdravili i podržali načelnik Moravičkog okruga Darko Domanović, gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić, Srećko Bugarčinović jedan od direktora u AD „Politika“ i pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ljubiša Antonijević, koji je istakao da ovi učenici zaslužuju veću podršku.

           Ponoseći se našim učenicima rekli smo im da su oni ono najbolje što poseduju naše škole. Znamo da biti najbolji jeste činjenica koja raduje i obavezuje. Obavezuje ih da postanu i najbolji lekari, najbolji profesori, najbolje sudije, inženjeri, naučnici, pisci, ali i da pred sobom imaju imperativ da postanu dobri i čestiti ljudi, jer bez toga i svi drugi uspesi manje su značajni. Poželeli smo im mnogo zdravlja i svake druge sreće na životnim putevima.

Imena najboljih:

          Nebojša Urošević učenik generacije u Gimnaziji u Čačku; Nikola Bošnjaković učenik generacije u Gimnaziji „Takovski ustanak“  u Gornjem Milanovcu; Lazar Mojsilović učenik generacije u Gimnaziji u Ivanjici; Marija Nešković učenik generacije u Ekonomskoj školi u Čačku; Milanka Gavrilović učenik generacije u Ekonomsko-trgovačkoj školi „Knjaz Miloš“ u Gornjem Milanovcu; Đorđe Vranić učenik generacije u Tehničkoj školi u Čačku, Nemanja Knežević učenik generacije u Tehničkoj školi „Jovan Žujović“ u Gornjem Milanovcu, Katarina Stanković učenik generacije u Tehničkoj školi u Ivanjici, Nevena Damnjanović učenik generacije u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku, Nada Drašković učenik generacije u Medicinskoj školi u Čačku, Ana Stojanović učenik generacije u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi u Čačku, Slađana Ćurčić učenik generacije u Srednjoj školi „Dragačevo“ u Guči, Stevan Milijanović učenik generacije u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku.

          Stefan Luković učenik generacije u OŠ „Milica Pavlović“ u Čačku, Ivana M. Kitanović učenik generacije U OŠ „Vuk Karadžić“ u Čačku,  Filip Babović  učenik generacije U OŠ „Tanasko Rajić“ u Čačku, Nemanja M. Ivanović učenik generacije U OŠ „Sveti Sava“ u Čačku, Nemanja Čulić učenik generacije U OŠ „Filip Filipović“ u Čačku, Jelena Bošković učenik generacije U OŠ „Ratko Mitrović“ u Čačku, Mihailo Urošević učenik generacije u OŠ „22. Decembar“ u Donjoj Trepči, Teodora Trifunović učenik generacije u OŠ „Branislav Petrović“ u Slatini, Ana Pupavica Učenik generacije u OŠ „Vladislav Petković Dis“ u Zablaću, Nevena Stanković učenik generacije u OŠ „Đeneral Marko Katanić“ u Bresnici, Tijana Milošević učenik generacije u OŠ „Preljina“ u Preljini, Vladimir Popović učenik generacije u OŠ „Stepa Stepanović“ u Gornjoj Gorevnici, Sreten Janjić učenik generacije u OŠ „Sveti đakon Avakum“ u Trnavi, Lidija Vuković učenik generacije u OŠ „Tatomir Anđelić“ u Mrčajevcima.

          Marija Trnavac učenik je generacije u OŠ „Kralj Aleksandar“ u Gornjem Milanovcu, Martin Savićević u OŠ „Momčilo Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu, Natalija Glišović u OŠ „Sveti Sava“ u Gornjem Milanovcu, a Marija Petrović u OŠ „Desanka Maksimović“ u istoj opštini. U OŠ „Arsenije Loma“ na Rudniku učenik generacije je Nevena Rabrenović, u OŠ „Takovski ustanak“ u Takovu učenik generacije je Milica Radovanović, a u OŠ „Ivo Andrić“ u Pranjanima učenik generacije je Jelena Vesković.

          U OŠ „Milinko Kušić“ u Ivanjici učenik generacije je Đurđina Grujović, u OŠ „Kirilo Savić“ učenik generacije je Tamara Mrvošević, u OŠ „Sreten Lazarević“ u Prilikama učenik generacije je Ivana Tošović, u OŠ „Mićo Matović“ na Katićima učenik generacije je Zoran Stojković, u OŠ „Prof. dr Nedeljko Košanin“ na Devićima učenik generacije je Lidija Živković, a u OŠ „Vučić Veličković“ u Međurečju učenik generacije je Ivana Mitrović.

          Ivana Nešovanović učenik je generacije u OŠ „Milan Blagojević“ u Lučanima, Vasilije Stambolić u OŠ „Akademik Milenko Šušić“ u Guči, Ivana Glavonjić u OŠ „Goračići“ u Goračićima, Aleksa Mijatović u OŠ „Kotraža“ u Kotraži, a Teodora Ivanović u OŠ „Marko Pajić“ u Viči.

          Šest osnovnih škola u Moravičkom okrugu nije proglasilo učenike generacije.