9. skolska scenaU Gornjem Milanovcu je 11. maja 2015. g. po deveti put svečano otvoren Festival pozorišnog stvaralaštva dece i učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac.
Čast da prvi nastupe pripala je mališanima Predškolske ustanove „Sunce”,  a potom su usledile predstave različitog žanra i pozorišnog izraza,u kojima su se predstavili učenici iz OŠ „Ivo Andrić” iz Pranjana i Kamenice i OŠ „Arsenije Loma", Rudnik.
Izvedene su predstave:„Šumska princeza” (režija: Gorica Tepišić, Nevena Milić i Nevenka Milovanović),  „Za pravog cara potrebno je dara” (režija: Katarina Jovanović i Slavica Rašić), ƒ„Dečje poselo” (režija: Snežana Jovanović i Goran Vasojević), „Vašar u Topoli” (u režiji Slobodanke Gavrilović), „Život kneginje Ljubice” (u režiji Jelene Aleksandrov), a Festival se završava večeras izvođenjem predstave „U hodu na skupštinu pustolovki” (u režiji Radovana Karaulića). Više o ideji ovog festivala koji organizuju Pozorište i Kulturni centar iz Gornjeg Milanovca čitajte u dopisu Predraga Lošića.