Štampa
Pogodaka: 4360

12552750 452293118307791 5415213089877315417 nUkoliko želite da pratite rad sa talentovanim učenicima u Regionalnom centru za talente Moravičkog okruga i preuzimate neke od didaktičkih materijala čiji sam autor, upućujem vas na stranicu Grupe za srpski jezik i književnost na popularnoj društvenoj mreži: kliknite ovde. 

U Grupi za srpski jezik i književnost su učenici sedmog i osmog razreda osnovne i sva četiri razreda srednje škole. Zbog takmičarskih propozicija, učenici su morali da se opredele ili za jezik ili za književnost, budući da se takmičenje iz obe oblasti održava istovremeno. Takmičenje obuhvata pisanje istraživačkog rada i izradu testa. Osim neposrednog rada sa učenicima (subotom, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, u toku nastavne godine), mentor pruža podršku u učenju i preko elektronskih sredstava komunikacije. 

Prevashodni cilj u radu ove grupe nije plasman na takmičenje (mada ne bežimo ni od visoko postavljenih ciljeva), već negovanje srpskog jezika i savladavanje književnoteorijskih pojmova koji su propisani nastavnim programima i planovima za pojedine razrede.

Do kraja ove školske godine, mentori za talente u Moravičkom okrugu su prof. Gordana Jovanović, zaposlena u Gimnaziji „Takovski ustanak” u Gornjem Milanovcu, čiji učenici godinama unazad postižu izuzetne rezultate na republičkom nivou takmičenja i iz književnosti i iz srpskog jezika i kulture izražavanja, i prosvetni savetnik Danijela Kovačević Mikić, autor programa „Kaži pravilno”.