Štampa
Pogodaka: 3421

skolski dani 2

U očekivanju novog Sajma školskog izdavaštva, koji će se, zbog otežanih organizacionih okolnosti, održavati svake druge godine (oktobar 2017), iz Goračića nam stižu tekstovi o dva različita lista u izdanju OŠ „Goračići”. Više informacija o ovom listu možete pronaći na fesjbuk stranici Učiteljica Jelena i školarci i na blogu Jelenini školarci

Na kraju školske godine izašao je novi broj Odeljenjskog lista „Školski dani”, oblikovan radom i maštom đaka-četvrtaka uz podršku učiteljice Jelene Ivanović. Da se podsetimo, specijalnu nagradu (pohvalu) osvojio je naš prvi odeljenjski list „Drugak” na Petom sajmu školskog izdavaštva održanom u Gornjem Milanovcu. Ta pohvala, mišljenja i sugestije roditelja, podstakli su nas da u četvrtom razredu radimo još bolje, da usavršimo pisanje vesti, izveštaja i ostalih oblika novinarskog izražavanja. Mali novinari trudili su se da zabeleže sve ono što su radili na časovima redovne nastave, ali i na vannastavnim aktivnostima.

 Već od prvog broja moglo se naslutiti kakva će biti struktura i sadržina našeg odeljenjskog lista. Mora biti tematski raznovrstan. Trudili smo se da se ne zapostavi ništa što odražava život našeg odeljenja. Predstavili smo raznovrsne aktivnosti: od obeležavanja svetskih dana, uspeha na takmičenjima, kreativnih radova nastalih na časovima likovne kulture, literarnih radova, „bisera” sa časova, uglednih aktivnosti, tematskih časova – jednom rečju sve ono što je rađeno u četvrtom razredu. U mnoge aktivnosti bili su uključeni i roditelji, što je potvrdilo činjenicu da se zajedničkim i predanim radom postižu dobri rezultati, a „Školski dani” samo su jedan od plodova te saradnje.
Pored toga što ima edukativni, naš odeljenjski list ima informativni i zabavni karakter. Većina tekstova delo je učenika, naravno uz sugestije učiteljice Jelene. Svih dvanaest učenika uključeno je u izradu Lista koji ispraća jednu generaciju marljivih i vrednih četvrtaka. Nadamo se da će nastaviti požrtvovano da rade kao i do sada.