clip image002Objavljujemo dopis iz  čačanske OŠ „Ratko Mitrovićˮ:

OŠ „Ratko Mitrovićˮ bila je domaćin jednog izuzetnog događaja 17. januara 2018. godine. Naime, naši gosti bili su članovi pevačkog ansambla „Srbski pravoslavni pojciˮ. U prepunom holu škole čule su se najlepše kosovske i ljubavne pesme, tradicionalne srpske pesme i pravoslavne melodije ispevane u duhu svetosavlja. Događaj je bio za pamćenje, a talentovani pojci teško da su koga iz publike ostavili ravnodušnim. Mnoge pesme otpevane ovim izuzetnim vokalima pokrenule su brojne emocije u dušama prisutnih, kao i sećanja na neke teške prošle dane srpskog roda. Pesme koje diraju u nikad zaceljene rane našeg naroda.


Nakon nastupa, ansambl je najavio svoje gostovanje u Čačku ove godine, pa će to biti odlična prilika da svi oni koji nisu bili ovog puta u mogućnosti da prisustvuju, tada dođu i uživaju u nesvakidašnjem doživljaju.
Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju tribinama koje će biti održane 22. i 25. januara 2018. godine u holu škole. Tematika ovih tribina biće u duhu pravoslavlja i okviru svetosavskih svečanosti koje se održavaju po treći put u našoj školi. Dobro nam došli!