Štampa
Pogodaka: 3049

sesti fortkaPOZIV IZDAVAČIMA, USTANOVAMA,  UDRUŽENJIMA, ORGANIZACIJAMA, POJEDINCIMA
Školska uprava Čačak, u saradnji sa predškolskim ustanovama i školama Moravičkog okruga (Čačak, Lučani, Gornji Milanovac i Ivanjica), organizuje Sajam (pred)školskog izdavaštva, šesti put po redu (svake druge godine). Ovaj sajam je umnogome doprineo buđenju zamrlih vannastavnih aktivnosti i podizanju kvaliteta školskih izdanja, o čemu svedoče i republičke nagrade koje su osvajali listovi učenika i nastavnika škola iz našeg okruga. Sajam je podstaknuo i neke ustanove da postanu izdavači, bilo školskih listova, bilo monografija ili drugih publikacija posebne namene, u okviru svojih razvojnih aktivnosti.


Sajam se organizuje isključivo zahvaljujući volontiranju i entuzijazmu svih učesnika, a nagrade u vidu knjiga za školske biblioteke daruju nam oni koji to žele i mogu (do sada IK „Pčelica” iz Čačka, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” – svoja izdanja, Narodni muzej Čačak – svoja izdanja, Vukova zadužbina iz Beograda, pisci koji su učestvovali u programu „Zavičajni pisci u oku nastavnika” i pojedinci).
Album ovogodišnjih učesnika pogledajte ovde. U toku je priprema video-priloga za Jutub (koji će biti objavljen za desetak dana).
Ove godine na našem sajmu će gostovati list „Polet” iz Kraljeva (saradnja sa Društvom za srpski jezik i književnost Kraljevo).
Pozivamo izdavače, udruženja, društva i pojedince da nam, ukoliko postoji mogućnost (i dobra volja), za nagradni fond doniraju svoja izdanja. Nagrade se dodeljuju u sledećim kategorijama: Najbolji osnovnoškolski list, Najbolji srednjoškolski list, Najbolja publikacija posebne namene i Izdavački poduhvat godine. Nagrade se ne dodeljuju pojedincima već isključivo školskim bibliotekama, tako da vaše donacije ujedno doprinose i bogaćenju bibliotečkog fonda i razvijanju čitalačke kulture.
Ako odlučite da nas  podržite, molimo Vas da knjige pošaljete na adresu:

Školska uprava Čačak
(za Šesti sajam izdavaštva)
Cara Dušana bb
32 000 Čačak