rts logo.svgJavna rasprava o programskim sadržajima RTS-a u organizaciji Programskog saveta RTS održaće se od 19. novembra do 7. decembra 2018. Tema ovogodišnje rasprave je:

Jezik i pismo na Javnom medijskom servisu Radio-televizija Srbije i programski sadržaji RTS-a

Prva javna debata na temu održaće se u Čačku, 19. novembra u svečanoj sali Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković", Cara Dušana 25, od 13 do 16 časova.

Cilj ove rasprave je da – imajući na umu pre svega komunikacionu funkciju govora i pisma u našoj multikulturnoj i višejezičnoj zajednici – afirmiše načela jezičke politike javnog medijskog servisa, da analizira domete njenog praktičnog ostvarivanja i ukaže na puteve i sredstva kojima se ona može očuvati i dodatno unaprediti.

Pozivamo Vas ili relevantne predstavnike Vaše organizacije da svojim aktivnim učešćem i sugestijama u ovim oblastima doprinesete preporukama za unapređivanje programa RTS na svim platformama, koje će Programski savet, na osnovu prikupljenih predloga građana i zainteresovanih organizacija uputiti rukovodstvu i Upravnom odboru RTS.

Naredni skup povodom Javne rasprave je u Beogradu u Galeriji RTS, Takovska 10, u petak 30. novembra, potom u Somboru 7. decembra.
Napomena: Zbog ograničenog broja mesta, ukoliko imate predstavnika svoje ustanove neophodno je da proverite mogućnost prisustva obraćanjem organizatoru na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.