ova milanpU subotu 16. oktobra 2021. godine u Sali Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku, održan je Aktiv direktora osnovnih škola Moravičkog okruga sa pomoćnikom ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje dr Milanom Pašićem. Tema sastanka je bila razgovor o aktuelnostima u osnovnoškolskom obrazovanju i organizaciji rada u uslovima pandemije.

Rukovodilac Školske uprave u Čačku Slađana Parezanović zahvalila je pomoćniku ministra Milanu Pašiću na poseti i istakla odgovorno ponašanje direktora škola u uslovima pandemije, koji su pokazali visok stepen organizovanosti i profesionalnosti.

Pomoćnik ministra se zahvalio i vannastavnom osoblju, svim nastavnicima, a posebno učenicima koji su takođe pokazali veliku odgovornost, ali i roditeljima koji su pokazali izuzetno razumevanje.

milan p3Tokom izlaganja, osvrnuo se na teme orgnizacije rada, bezbednosti u školama, besplatnih udžbenika, snimanja časova za četvrti i osmi razred, nove projekte koji se u ministarstvu realizuju, ispite za licence direktora, stručno usavršavanjo...

Zaključak je da je neophodno da se i dalje radi na osiguranju kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada.

Na teritoriji Školske uprave u Čačku je 38 osnovnih škola, Škola za obrazovanje odraslih,  Škola za osnovno i srednje obrazovanje „1.novembar“ i Muzička škola „Dr Vojislav Vučković“ Čačak.

 milan p2